PUBLICITAT

Casadevall proposa que Govern, comuns i Policia puguin executar sentències administratives menors

  • Núria Garcia Val jura com a nova batlle
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


06022012batlle
Núria Garcia Val jura com a batlle a Casa de la Vall. Foto: ÀLEX LARA
El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, ha explicat que estan treballant amb una modificació legislativa que autoritzi a les admnistracions –el Govern, els comuns i la Policia- per poder executar bona part de les sancions de caire administratiu i evitar d'aquesta manera l'acumulació d'aquests casos a la Batllia. Actualment hi ha 43.000 expedients administratius acumulats a la Batllia, dels quals 39.000 corresponen a denúncies menors de 200 euros, segons Casadevall. Ho ha explicat aquest dilluns després del jurament de Núria Garcia Val com a nova batlle.

Dels aproximadament 43.000 expedients administratius que hi ha acumulats a la Batllia, 39.000 correspondrien a expedients d'un import inferior a 200 euros, segons ha explicat aquest dilluns el president del CSJ, Enric Casadevall.

Per aquest motiu, per evitar-ne l'acumulació i per evitar els costos que genera cada un d'aquests dossiers, Casadevall ha apuntat com una de les solucions que l'execució d'aquests expedients vagin a càrrec de les administracions -el Govern, els comuns i la Policia- tal com ja fan a França o a Espanya.

Aquest possible canvi en l'execució de les sentències administratives entraria en el marc d'una modificació més àmplia de la Llei del poder judicial aprofitant els canvis que s'haurien de fer en el moment d'elaborar la llei de la carrera judicial. Aquesta alternativa podria replantejar la figura de l'executor de sentències.

Casadevall ha declarat que el Govern ja està treballant en l'elaboració de la llei de la carrera judicial perquè sigui una realitat al llarg d'aquesta legislatura, cosa que permetria que "els que vulguin entrar tindran perspectiva i els que ja hi són veuran fins on poden arribar".

Durant els propers temps, el CSJ ha de nomenar diferents càrrecs de batlle, fiscal i secretaris judicials. Aquest proper dimecres han de nomenar un magistrat per al Tribunal de Corts. Casadevall ha assegurat que un dels objectius és "anar andorranitzant la justícia".

El president del CSJ ha fet aquestes declaracions després del jurament de Núria Garcia Val com a nova batlle, qui s'ha compromès a fer la seva feina amb "responsabilitat, prudència, respecte i humilitat".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT