PUBLICITAT

Un acusat de l'operació Trèvol reclama sortir de la Comella fins la sentència

  • El jove andorrà està nou mesos privat de llibertat i en depressió
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una sala de la Batllia. Foto: ONA MORANTE

Nou mesos privat de llibertat per presó preventiva. Està acusat de venda de drogues i només hi ha, segons la seva defensa, una declaració que l'inculpa i cap tipus de prova. La seva situació és ara la d'estar sotmès a una depressió psicològica i reclama, reiteradament, mitjançant la seva defensa, sortir del Centre Penitenciari de la Comella fins que es dictamini la sentència que, atesos els recursos presentats per les 13 defenses dels 13 inculpats sobre les qüestions prèvies de ser detinguts sense presència lletrada, podria retardar-se més del que s'esperava inicialment.

Es tracta un dels empresonats per la coneguda operació policial Trèvol, de la qual es va celebrar el judici el mes de febrer passat. De nacionalitat andorrana, el jove va suplicar ahir al Tribunal Superior modificar la situació de presó per llibertat provisional. El fiscal, però, va dir que el termini per dictar sentència està dins dels paràmetres legals i que s'ha d'esperar a la sentència del Tribunal Constitucional i després, a la de Corts.

En el seu torn de paraula, l'acusat va explicar que ha perdut l'empresa que tenia de motos de neu i de quads i que l'altre implicat que el va culpar dins de la presó li va confessar que l'havia inculpat per un assumpte de gelosia, creient que el primer estava amb la parella del segon, i que ara no podia retractar-se perquè sinó perdria credibilitat.

El Tribunal Superior va jutjar ahir un altre cas d'un delicte contra la Salut Pública. La defensa de l'acusat condemnat a quatre anys de presó, un d'ells ferm per vendre droga en una discoteca, pel consum d'estupefaents i per la conducció sota els efectes de la droga, va reclamar un canvi en la qualificació del delicte per no considerar- lo difusió sinó venda, la qual cosa suposaria una rebaixa de la pena.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT