Torna el bon River

• El Prat Joventut dificulta el treball andorrà, però el joc d'equip decanta la balança en favor del líder
R. M. S.

Wright fa bàsquet, ahir en el que és un dels seus millors partits. Foto: TONY LARA

El River va recuperar ahir la moral perduda després de la Copa amb una treballada victòria davant d'un Prat Joventut que mai no va abaixar els braços. Els andorrans, amb un joc de conjunt en què van destacar molts però sobretot Devin Wright amb el seu millor partit de la temporada (11 punts, 4 rebots, 13 de valoració), se situen líders al final de la jornada, amb els números que el continuen deixant com el conjunt a batre de la categoria.

La idea de rectificar el camí perdut feia una setmana en la final de la Copa Adecco Plata va agafar moments d'incertesa en els primers minuts del partit contra el Prat, perquè els catalans van posar pressió i punts que només un inspirat Isma Torres va poder eixugar amb cistelles marca de la casa. Així, una vegada anivellat el matx, l'intercanvi de punts entre els dos equips mantenia el marcador en taules. Però del 17-17 es va passar a un 20-17 obra i art de Jimix des dels 6,75, i aquí es va començar a trencar el matx, tot i que encara quedava un món per confirmar res. De fet, el Prat va reaccionar per situar el 22-21 amb què es va acabar el primer quart. Amb tot, el segon parcial va arrencar amb Maresch fent diana de tres (25-21) i una recuperació posterior en defensa que va acabar amb el 27-21 en mans de Bavosi. Era aquest el camí. Bona defensa, bon atac.

A partir d'aquí, el River va manar amb certa solvència, sobretot per un inspirat Wright, que va sumar consecutivament una cistella, un tap en defensa i una altra cistella de dos que deixaven el matx 33-26. A tot això, un triple de Santamaria posava el 36-26, i el Prat semblava enfonsar-se. Però, eh, només ho semblava. Todorovic mantenia el tipus per als seus amb dues jugades de pivot enorme, i Peñarroya havia de restablir l'ordre amb un temps mort. Després, els triples de Jimix (tres de tres fins el descans) i Flis van permetre que l'equip anés al vestidor amb calma: 48-36.

Aquesta aparent tranquil·litat es va confirmar en el tercer quart, quan el River va demostrar tenir més ofici que el rival que, fins el moment, havia vençut els andorrans en els dos enfrontaments de la temporada –lliga catalana i el partit de la primera volta de la LEB Plata. Els homes de Peñarroya van començar amb una cistella de Pablo Sánchez que neutralitzava els punts que el Prat havia sumat només arrencar el quart. Però el River, amb el 50-38, es va estancar, i els catalans van recuperar terreny amb un parcial de 0-4. Res que fes por els locals, tot i que els nervis van fer que en una jugada, amb falta de Torres que suposava la tercera a manca de sis minuts i l'últim quart per davant, els àrbitres van xiular tècnica a la banqueta andorrana. El panorama, si va variar, va ser a millor, perquè el River manava i es posava primer amb un clar 58-44, i després tancava el parcial amb un 64-48 que establia la màxima diferència fins el moment (14).

En l'últim quart, sorpresa, van arribar els nervis. Amb 69-52 (+17) el River es va deixar fer un parcial de 0-10 que va emprenyar Peñarroya. El 69-62 va ser un punt d'inflexió: pèrdua i recuperació en atac i cistella de Pablo Sánchez, i després nova recuperació en defensa del càntabre. Gairebé ja va morir el duel, perquè el temps volava. Un triple de Flis (78-64) i jugar ja a favor de corrent va fer la resta. El River tenia la victòria, i amb ella la recuperació de moral que buscava. Copa oblidada.