PUBLICITAT

Marc Gutiérrez es posa líder entre un fred infernal al circuit

  • Les G.Sèries-BPA mantenen Claudi Ribeiro ?Leite' de dominador en dues rodes motrius
EL PERIÒDIC
PAS DE LA CASA

Periodic
Pere Torres, una de les sorpreses positives durant la cinquena jornada de les G. Sèries-BPA. Foto: JAS

Amb un fred glacial que va deixar clar que mai no havia passat una cosa semblant al Grandvalira Circuit, la cinquena i penúltima cita de les GSeries BPA 2012 va coronar novament Marc Gutiérrez (Citroën) en GSeries (4RM), mentre que Claudi R. Leite (VW) va ser el millor en GSeries 2 (2RM). La jornada va estar marcada per la presència de pilots com Marc Coma, Nani Roma i Laia Sanz. Roma es va haver de retirar per avaria mecànica, de la mateixa manera que Ferran Font, un dels pilots més ràpids del campionat.

Al contrari del que estava programat i per estrictes raons de seguretat, l'Automòbil Club d'Andorra va decidir que la cursa es disputés en el sentit habitual, això és enfilant la recta de meta en pujada amb l'espectacular parabòlica esquerra al final de la mateixa. La baixa temperatura, constantment al voltant dels 20 graus sota zero, va permetre un estat de la pista perfecte i homogeni, però els pilots van haver de fer front a una escassa i enganyosa visibilitat, a causa del constant torb però especialment per la blancor del traçat i els seus contorns, la qual cosa no permetia efectuar les traçades habituals. En aquestes condicions, els entrenaments es van mostrar vitals per a la competició.

En la Sèrie 1 saltava la sorpresa en 4RM perquè els millors temps de volta els marcaven pilots no habituals, la qual cosa feia establir unes graelles de sortida diferents. El debutant Pere Torres (Peugeot) es feia amb la pole gràcies a un fantàstic temps gairebé un segon millor que el següent, Sintu Vives (Mitsubishi), sent tercer Oriol Ribalta (Peugeot). En la Sèrie 2, Marc Gutiérrez no deixava res a la competència i era el més ràpid per davant de Torres i Ribalta. La primera Final veia guanyar sense problemes Vives per davant de Ribalta i Manel Guiral. La segona Final era per a Pere Torres, que en tot moment va liderar la màniga enfront d'un tranquil Marc Gutiérrez, sabedor que amb la seva segona plaça guanyava la cursa i es col·locava líder de la provisional de les GSeries BPA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT