PUBLICITAT

Andorra i Eivissa: duel de versions

  • El CVA assegura que des de la graderia es va sentir «ea, ea, ea, el negro se cabrea», mentre que la premsa eivissenca afirma que el càntic era «Da Silva se cabrea» i carrega contra el club
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge del partit disputat dissabte entre el CVA i el Pachá Eivissa. Foto: ÚLTIMA HORA

En llegir la premsa d'Eivissa d'ahir, sembla que el CV Andorra va anar a jugar la Copa disposat a no fer-ho i marcar-se un aldarull. Segons el club andorrà, els crits racistes de la graderia van ser «intolerables», i sobretot, en paraules del tècnic Lluís Hillaire, «nítids i claríssims». Segons ell, negar que es va dir «negre» Geni Da Silva és «insultant», i amb tot això sorprenien les cròniques respecte al matx de semifinals entre els del Principat i el Pachá Eivissa. Mentre la polèmica creix, el club té clar que farà una queixa formal a la federació (RFEVB), així com al Consell Superior d'Esports.

Però les versions són diferents. Des d'Eivissa, el periòdic Última Hora titula la crònica del matx amb el crit «Ea, ea, ea, Da Silva se cabrea», incidint en què aquest va ser el càntic i fins i tot que es va escoltar una versió que substituïa Da Silva per «calvo». De fet, aquesta crònica parla de «dues hores de comèdia barata i tramposa», amb forts atacs a Da Silva per una suposada mala actitud del jugador del CV Andorra. És més, Última Hora va més enllà i afirma que Da Silva va simular que li havien llençat una moneda, afegint fins i tot duresa a l'acte dient en el text que un jugador de l'equip andorrà li va facilitar la moneda al brasiler «per a què continués amb el show».

Des del club andorrà, tot això es considera inacceptable, tot i que és conegut el fort caràcter de Da Silva. «Vam esclatar amb els crits racistes perquè una cosa és que et diguin fill de puta, que ja sembla normal en un pavelló, però altra molt diferent que hi hagi atacs racistes», va assegurar el tècnic Lluís Hillaire, que sobretot transmetia la seva «profunda indignació» en el fet que «allà ningú fes res per evitar-ho i que ni els àrbitres ni ningú digués res». Va ser precisament Hillaire qui va obligar a parar el partit. «No sé si s'han produït insults racistes o no», va dir ahir el tècnic del Pachá, Toni Gino. en el Diario de Ibiza. Però, la cosa va més enllà, perquè tot plegat fa que des d'Eivissa s'acusi el CVA de no saber perdre. Vet aquí que aquest Diario de Ibiza assegura en la seva crònica que els jugadors i tècnic del CVA «si anéssin al psicoanalista» se'ls receptaria «de manera urgent la lectura de la novela ‘Saber perdre'». Tot plegat, una guerra dialèctica fora de to que no beneficia ningú. O sí: el CyL Palencia va deixar ahir l'Eivissa sense títol per un clar 0-3.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT