PUBLICITAT

Racisme intolerable

  • Hillaire para el partit en el tercer set en escoltar del públic «ea, ea, ea, el negro se cabrea», en referència a Da Silva
EL PERIÒDIC
EIVISSA

Periodic
Hillaire, en la taula, visiblement enfadat i amb un dirigent de l'Eivissa al darrera, amb micròfon, que demana calma un sector del públic que insultava. Foto: ÚLTIMA HORA

Ja se sabia que la tensió en la semifinal de la Copa anava a ser molta al poliesportiu Es Viver de Vila. La rivalitat que ha creat el Pachá Eivissa Vòlei envers el CV Andorra –rivalitat que cataloguen com a «històrica» des de les illes i que al Principat veuen una mica absurda– va acabar ahir amb el vòlei en segon terme després que el petit pavelló eivissenc fos una autèntica bomba preparada contra els andorrans. Batalla verbal hi va haver, i aquesta es va desencadenar a partir del tercer set, quan Lluís Hillaire, home tranquil durant els partits, va dir prou en escoltar insults racistes contra Geni Da Silva. «Ea, ea, ea, el negro se cabrea», va cridar una part de la graderia. L'entrenador andorrà, visiblement ofès, va creuar sense permís la pista vist que el segon àrbitre no li feia cas, per dirigir-se al primer a la xarxa que parés el partit. Amb tot, al final derrota andorrana per 3-1 (25-20, 19-25, 30-28 i 25-19).

Amb un pavelló bolcat amb l'equip local, el joc va transcórrer en bons termes fins el tercer set. Amb 25-20 en el primer set i un Eivissa més posat d'inici en el partit, i un segon set que va ser de color andorrà en recuperar el bon ritme els homes d'Hillaire (19-25), el matx va entrar en el tercer parcial amb un ritme frenètic per part andorrana. El marcador volava a favor dels visitants amb un 8-16 que semblava demolidor, però llavors el joc de l'Andorra es va estancar. A partir d'aquí, l'Eivissa va anar recuperant terreny mentre els homes d'Hillaire no trobaven solucions a les errades, però sobretot a algunes decisions arbitrals que van exaltar els ànims. Així, en una acció amb 17-18, Da Silva es va dur les mans al cap i l'àrbitre li va mostrar targeta. La tensió va augmentar perquè des de la banqueta andorrana es va interpretar l'acció com un clar benefici per als visitants, que amb això entraven en el partit. De l'empat es va passar a un final de set intens amb tres pilotes de set per al CV Andorra que no va aprofitar, mentre que l'Eivissa, al final, va sumar el 30-28 per posar-se 2-1 i tot a favor.

Però el més important és el que va passar en aquells moments de tensió esportiva, quan des de la graderia un sector del públic, segons el tècnic Lluís Hillaire, va començar a escridassar Da Silva amb el càntic «ea, ea, ea, el negro se cabrea». L'entrenador andorrà, absolutament indignat, va demanar el segon àrbitre que parés el matx davant del que considerava un insult molt greu «que no es pot permetre», segons les seves paraules. Com que aquest àrbitre de pista no li va fer cas, directament va creuar el terreny de joc fins el jutge de xarxa, parant el duel.

La tensió es va intentar rebaixar quan fins i tot la directiva eivissenca va haver de demanar per megafonia que el públic es calmés, mentre Hillaire sol·licitava fins i tot la presència de la força pública en considerar els fets «molt greus i inacceptables».

Fonts consultades per aquest rotatiu asseguren des de la versió eivissenca que els crits contra Da Silva van ser «ea, ea, ea, Da Silva se cabrea», cosa que Hillaire nega taxativament i fins i tot va indignar més el tècnic. «És molt greu, molt greu, perquè no tenen ni la vergonya de mentir bé i dir que han dit ‘feo', que almenys rima». Així, Hillaire va anunciar ahir que emprendran accions informant la RFEVB i el Consell Superior d'Esports (CSD) espanyol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT