PUBLICITAT

Diversos desperfectes per les ràfegues de vent de fins a 210 km/h

  • El temporal obliga a tancar tot Grandvalira i el sector d'Arcalís de Vallnord
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El fort vent, ahir, s'endú la neu dels cims. Foto: ANA

El vent va entrar amb força ahir. Segons va informar el director del Departament de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, Francesc Areny, es van registrar ràfegues de fins a 210 km/h als punts més alts del país, tot i que va anar calmant i que majoritàriament les ràfegues van oscil·lar entre els 100 i els 110 km/h. Aquesta ventada va causar diversos desperfectes, els més importants a la parròquia de Sant Julià de Lòria. A les 4 hores de la matinada de dissabte a Aixirivall es va trencar una grua de la construcció de 20 metres d'alçada i va caure sobre un edifici de tres plantes. Com a conseqüència de l'impacte, la teulada de formigó va quedar malmesa, però sortosament estava deshabitat i per tant no s'ha hagut de desallotjar ningú. D'altra banda, a les 7.15 hores a la benzinera de Sant Eloi es va desprendre una placa metàl·lica de sis per sis metres del fals sostre sense causar, però, ni danys personals ni materials i a les 8.47 hores a la carretera de Fontaneda va caure un arbre. Així en van informar els Bombers.

A LES PISTES / El fort vent també va obligar Grandvalira a tancar tots els sectors esquiables mentre que Vallnord només ho va haver de fer a les pistes d'Ordino Arcalís i va poder mantenir oberts Pal i Arinsal parcialment. Grandvalira va informar que els usuaris que no van poder anar a les pistes ahir podran presentar el forfet i se'ls hi bescanviarà per un altre per poder esquiar un altre dia d'aquesta temporada o la vinent.

PREVISIÓ / Segons el comunicat del Departament de Protecció Civil i Gestió d'Emergències emès divendres, es preveu que la força del vent vagi disminuint progressivament, i per tant avui els dos dominis esquiables preveuen obrir totalment les seves instal·lacions. Segons va informar Protecció Civil, la previsió és que en els propers dies la situació millori en relació al vent però les temperatures encara es mantindran baixes. De cara a dilluns les màximes podrien pujar una mica, va indicar Areny a l'ANA, però les mínimes encara seran molt fredes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT