PUBLICITAT

L'alerta per fortes ràfegues de vent se suma a l'intens fred

  • Les baixes temperatures assoleixen el rècord de consum elèctric amb 126,7 megabats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Aquest és el termòmetre ubicat a la carretera pròxima a l'entrada del túnel d'Envalira, ahir. Foto: MOTOS DE NIEVE ARMENGOL

el Departament de Protecció Civil va activar ahir la fase d'alerta per ràfegues de vent molt fortes que podien arribar als 140 quilòmetres per hora a les crestes. Segons Meteofrance, aquestes ràfegues que van entrar ahir a la tarda al Principat a partir de les sis i s'allargaran tot el matí d'avui i fins a les dotze del migdia. El Govern va informar també que s'ha suspès l'esquí escolar per al proper dilluns. Aquest intens fred ha comportat assolir el rècord de consum elèctric, segons van confirmar ahir des de FEDA.

El comunicat tramès pel Govern també posava de relleu que durant la tarda d'ahir les temperatures continuaran molt baixes amb màximes de fins a -9 graus a 1.500 metres. Per aquest avui, la previsió indica que les temperatures encara baixaran més, fins als -10 o -12 graus a 1.500 metres. Pel que fa al vent, continuarà bufant amb força amb ràfegues de 100 quilòmetres per hora, tot i que perdrà intensitat cap al vespre-nit.

Demà diumenge, segons les previsions meteorològiques, les temperatures mínimes seran de -12 a -15 graus a 1.500 metres, però les temperatures màximes pugen sensiblement ( -3 al Pas de la Casa, -1 a Soldeu, 6 graus positius a Andorra la Vella), mentre que el vent en altitud serà moderat.

RÈCORD DE CONSUM ELÈCTRIC /Ahir es va assolir la potència màxima horària del consum elèctric d'Andorra. Aquesta potència va arribar a les onze del matí i va estar de 126,7 megabats (MW). Des de Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA) es va informar que mai abans s'havia marcat una xifra tan alta. L'anterior rècord era de 124,6 MW i es va assolir el 24 de gener del 2011 a les 11 hores. La parapública assenyala que les baixes temperatures són la causa principal d'aquest nou rècord de potència horària del país.

Pel que fa a les estacions d'esquí la previsió és obrir en normalitat tot i que s'informarà als esquiadors de les condicions meteorològiques i segons les ràfegues i les baixes temperatures s'actuarà en un sentit o en un altre. Els tècnics de les estacions també estaran alerta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT