PUBLICITAT

La Copa del Món portarà un ple hoteler a Grandvalira i entorns

  • La competició reunirà 3.500 persones i 35 televisions emetran per a una audiència potencial de 30 milions
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

En plena època de crisi, de pèrdua de visitants i de qüestionar el model turístic, l'arribada de la Copa del Món d'esquí alpí femení al Principat suposa un aire fresc per al sector. Ja només pel volum de persones que mou aquest esdeveniment de caràcter mundial (esquiadors, entrenadors, tècnics, periodistes, etc.) els hotels del sector Soldeu fa ja dies que informen del cartell de ple als que truquen per reservar. A tot aquest volum se li ha de sumar els espectadors que ompliran les grades de la pista Avet i la resta d'esquiadors que per tractar-se d'un cap de setmana en temporada alta (i a més, proper a Carnaval) ja han fet les seves reserves. Per tot, tant Grandvalira com el portaveu dels hotelers, Joan Antoni Azurmendi, van informar ahir que hi haurà plena ocupació hotelera al domini. De retruc, s'aniran omplint també els entorns i les parròquies baixes, i per tant, tot apunta que serà un dels millors caps de setmana de l'any per al sector.

Grandvalira ha facilitat algunes dades que demostren la dimensió de l'esdeveniment. Competiran 100 esquiadores i s'esperen 3.500 persones als entorns de la pista Avet: 1.000 espectadors a les grades i 2.500 a la zona privada. Serà en aquest espai on s'ubicaran els 1.000 nens provinents dels Esquí Club d'Andorra i d'altres zones de proximitat.

I és que la gran majoria del volum de persones que mou la Copa del Món està relacionat directament amb l'esquí. És a dir, el ple hoteler a Grandvalira és fruit de la pròpia organització, participants, federacions i fidels a aquesta competició. «No estem notant un augment de les reserves de persones que venen especialment per veure la Copa del Món», va assegurar Azurmendi. Una opinió que també van expressar des de Grandvalira, que asseguren que l'elevada afluència de visitants a Andorra prevista per aquests tres dies (10, 11 i 12 de febrer) es deu més a les bones condicions que presenta la neu que a la intenció de presenciar la competició.

En aquest sentit, Grandvalira té clar que la repercussió intrínseca de la Copa del Món es veurà a «mig i llarg termini», ja que Andorra es donarà a conèixer al món a través d'una competició de prestigi.

35 televisions / Evidentment, per donar-se a conèixer serà clau el paper de difusió a través dels mitjans de comunicació. Hi ha una vuitantena de periodistes acreditats i 35 televisions es desplaçaran fins a Soldeu per informar de com es desenvolupa la competició. D'aquestes, 13 emetran algun moment en directe, entre les quals Esports 3, Eurosport, MTV3 de Finlàndia, NTV Plus de Rússia o Universal Sports dels Estats Units. L'audiència potencial és de més de 30 milions d'espectadors diaris, van assegurar des de Grandvalira.

Les nevades dels darrers dies deixaran un paisatge blanc i atractiu per a futuribles turistes. Això sí, és possible que vegin poc sol des dels seus televisors. El domini va informar que s'esperen nevades per aquells dies, en especial el dissabte. Per aquest motiu hi ha un pla preparat perquè la mobilitat no es vegi afectada.


Un «ok» i comença el somni



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT