PUBLICITAT

Als francesos els agrada més la natura andorrana que les compres

  • Un de cada quatre visitants gals es queixa de les aglomeracions que hi ha al país
EL PERIÒDICO
ANDORRA LA VELLA

Un estudi sobre el mercat francès elaborat per Andorra Turisme constata que aquest visitant prefereix, abans que les compres, la natura i el paisatge de les muntanyes andorranes. Així, malgrat que el motiu habitual de la seva estada al territori andorrà és l'oferta comercial, acaben quedant més encisats per l'entorn que no pas pel conjunt de botigues i establiments que proposa el país.

L'anàlisi del mercat francès determina quines són les preferències d'aquest segment actualment en creixement i què és, per al contrari, el que menys els agrada d'Andorra. Així, el territori i els paisatges agraden al 33,2% dels visitants francesos, mentre que l'oferta comercial agrada a un 30%. El tercer aspecte que més marca al visitant gal és l'oferta d'esquí, la proximitat dels accessos i l'oferta gastronòmica, tot i que menys del 5% de la població enquestada es decanta per aquests ítems andorrans. Finalment, el 15,9% assegura que no els agrada res en particular.

A l'altra cara, és a dir, en relació als elements que menys agraden del Principat, destaquen les aglomeracions. De fet, un de cada quatre visitants francesos es queixa d'aquest aspecte. A molta distància, rebutgen l'oferta comercial (el 6,4% dels enquestats), la llunyania i els accessos (el 6,2%) i una arquitectura artificial, trista, gris (el 5,2%). També hi ha crítiques per la massificació de botigues, la falta de serveis i aparcaments o la Duana.

el 68% de satisfacció / En general, però, els visitants francesos es mostren satisfets amb la seva estada al país. El 30% assegura marxar molt satisfet i el 38% bastant satisfet. Els que se'n van amb mal gust de boca representen gairebé el 13%: el 6,9% estan poc satisfets i el 5,9% res satisfets.

Contents o no per la seva estada, i malgrat que el que més els acaba agradant és la natura, el primer motiu pel qual el visitant francès es desplaça a Andorra és per les compres. El 43% assegura que aquest és el motiu principal i només el 15% ve per la natura, el mateix percentatge que els que asseguren que només trepitgen el Principat perquè els ve de pas per a anar a d'altres destinacions. La vessant més esportiva és la preferida en el 6,9% i la d'oci en el 8,3%.

Finalment, i parlant de percepcions, els francesos veuen el país com una destinació amb bona oferta comercial i segura. També consideren que té uns bons accessos i que és una destinació per a passar-ho bé. En canvi, no la perceben ni com una destinació de luxe, ni amb bona oferta termal i de salut ni tampoc amb bona oferta cultural, A més a més, la meitat dels enquestats consideren que Andorra no ha evolucionat a millor.

Amb tot, però, el turisme francès segueix en expansió i ja representa el 43% del total de visitants del 2011, un percentatge que creix respecte a anys anteriors en part pel descens de turistes espanyols d'ençà l'inici de la crisi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT