PUBLICITAT

El PS creu que DA comença "la casa per la teulada" amb el pacte d'Estat

  • Els socialdemòcrates promouran de nou l'obtenció de la nacionalitat amb 15 anys de residència
02022012ps
El secretari d'Organització, Marc Cornella, i la vocal de l'Executiva, Noelia de Sousa, han comparegut aquest dijous en la roda de premsa setmanal del Partit Socialdemòcrata. Foto: ANA / M.C.
El secretari d'Organització, Marc Cornella, i la vocal de l'Executiva del Partit Socialdemòcrata, Noelia de Sousa, han tractat aquest dijous l'estat de les negociacions entre el PS i DA per establir un pacte d'Estat sobre la Seguretat Social. Segons han manifestat, DA ha començat "la casa per la teulada", ja que abans d'anunciar retallades o mesures concretes haurien de clarificar el full de ruta que volen seguir per reformar el model sanitari del Principat. Els socialdemòcrates consideren que cal treballar "des de la profunditat" i després tocar "aspectes més accessoris".

El PS ha considerat aquest dijous en la seva roda de premsa setmanal que el Govern de DA ha començat "la casa per la teulada" amb el pacte d'Estat per reformar el model sanitari del Principat. La vocal de l'Executiva, Noelia de Sousa, i el secretari d'Organització, Marc Cornella, han indicat que abans d'anunciar retallades que donen un rendiment relatiu a curt termini DA hauria de definir quin full de ruta proposen per adaptar el sector al context actual, "per tenir clar en quin marc es volen moure i no marejar la perdiu", ha dit Cornella. Segons el PS el treball s'hauria de fer "des de la profunditat" i deixant per després "aspectes més accessoris", fent una anàlisi del més genèric al més específic.

En el mateix sentit, Cornella ha explicat que s'anuncien mesures sense donar a conèixer si hi ha estudis darrere que portin a aquestes accions i sense comunicar el plantejament de les mateixes.

Tot i que De Sousa ha reiterat la voluntat dels socialdemòcrates de dialogar per trobar punts de convergència, també ha subratllat que no creuen necessari desenvolupar una nova llei de la CASS, ja que al 2008 "es va fer un esforç molt important de consens i encara hi ha aspectes de la normativa per desenvolupar". Des del PS s'han mostrat partidaris de fer millores per adaptar la legislació a la situació actual del país i d'anunciar les coses "quan les tinguem parlades, pactades i preparades".

Alguns d'aquests canvis si que incidirien en replantejar la funció del SAAS, els convenis amb els prestadors i solucionar els problemes de la CASS però tenint en compte que "no es poden retallar prestacions que en alguns casos afecten als ciutadans", ha remarcat Cornella.

Més comunicació interna i externa al PS
Pel que fa al funcionament intern del partit, el secretari d'Organització ha anunciat que estan treballant tres o quatre projectes legislatius en coordinació amb el grup parlamentari, un dels quals seria promoure de nou l'obtenció de la nacionalitat amb 15 anys de residència.

També s'han posat en marxa diversos espais de reflexió tant interns com externs. Un espai de comunicació virtual de comunicació amb els representants comunals, reunions periòdiques amb el grup parlamentari i debats sobre temes rellevants oberts a la ciutadania, "per apropar-nos i escoltar als ciutadans", ha explicat Cornella.

Per últim, Marc Cornella també s'ha referit a la possibilitat que alguns exmembres del PS creïn un nou partit de centre-progressista. El representant socialdemòcrata ha indicat que no poden retenir ningú i que tothom és lliure de crear grups, però ha considerat que aquests debats s'haurien de fer internament. Amb tot, ha reconegut que "l'espai progressista el volem ocupar nosaltres i prendrem mesures perquè així es visualitzi", en referència als debats ciutadans que volen obrir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT