PUBLICITAT

Els turistes francesos viatgen a Andorra per les compres

  • La satisfació final, però, se l'emporta la natura
02022012_compres
l mercat francès aporta el 46% dels visitants al Principat. Foto: ANA
El principal motiu dels visitants francesos per venir al Principat és la bona oferta per anar de compres. Així ho assegura el 43% dels enquestats per Andorra Turisme durant el 2011, que identifiquen aquest factor com l'objectiu del seu viatge. L'anàlisi del mercat francès realitzat per l'ens andorrà assenyala que el 42,57% dels visitants que van venir a Andorra el 2011 eren francesos, un mercat que se situa en segona posició darrere de l'espanyol i que guanya terreny. La gran majoria dels turistes i excursionistes s'han endut una sensació positiva de la seva darrera visita al Principat.

A partir de les dades de visitants d’Andorra calculades pel Departament d’Estadística i dels resultats d’un estudi de mercat dut a terme a França per Andorra Turisme el 2010, el Govern andorrà presenta algunes dades sobre els visitants del país veí.

En primer lloc s'assenyala la importància dels turistes i excursionistes francesos que el 2011 han suposat el 42,57% dels visitants al Principat, situant-se en segon lloc darrere del mercat espanyol i guanyant posicions a causa de la crisi. .econòmica que viu Espanya.

Com a principal motiu de la visita, el 43,6% cita les compres. A més, el 87,70% dels enquestats identifica Andorra amb la imatge d'un destí amb bona oferta comercial per anar de compres. Altres motius que també han donat els francesos per la seva visita són la natura i el fet d'estar de pas, en un 15% dels casos respectivament. Per contra, els qui encara no han visitat el Principat no mostren cap element en concret de rebuig cap a Andorra.

En referència a la imatge que ofereix el país als turistes, aquests veuen el Principat com una destinació segura, amb un 83,80% de respostes en aquest sentit. En canvi, els visitants francesos relacionen poc Andorra amb una destinació de luxe (30%), amb una bona oferta termal i de salut (36%) i amb una bona oferta cultural (41%).

Quant a elements concrets, els 3.559.439 francesos que van visitar el Principat el 2010 manifesten que el territori i el paisatge i l'oferta comercial són els que més els agraden. En el cantó contrari, a més dels que no tenen cap motiu en particular, també hi ha un 25% de respostes que creuen que hi ha massa gent.

En general doncs, la valoració dels francesos que han passat pel país és positiva en prop d'un 70%, ja que el 38,3% es consideren bastant satisfets i el 30,1% molt satisfets de la seva darrera visita. Només un 5,9% diuen estar gens satisfets amb el seu viatge.

L'anàlisi es basa en unes 800 enquestes telefòniques a ciutadans majors de 18 anys del Sud de França i île-de-France realitzades de l'1 al 28 de desembre del 2010. Els enquestats han d'haver viatjat com a mínim una vegada en els darrers tres anys fora del seu país per motius d'oci.

Andorra Turisme present a Tolosa
Per consolidar el Principat com a destí de vacances per als turistes francesos, Andorra Turisme serà present a partir d'aquest divendres a la fira Mahana Toulouse, que se celebra fins diumenge al Parc des Expositions de la capital del Migdia-Pirineus.

Aquesta acció promocional es durà a terme mitjançant un espai de 56 m2 situat a l’àrea internacional de la fira, on Andorra Turisme es promocionarà conjuntament amb altres agents del país com Ski Andorra, Caldea, Naturlàndia, Ahotels, Plaza hotels, Daguisa Hotels, Sport Hotels, Princesa Parc hotel i Andorratours.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT