PUBLICITAT

Acabats els tràmits, la Universitat de les Valls obrirà el curs vinent

  • El Govern va aprovar el pla d'estudis del màster d'Odontologia com el darrer dels tràmits burocràtics
P.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Captura de la pantalla de la pàgina web de la Universitat de les Valls. Foto: EL PERIÒDIC

La Universitat de les Valls (UdV), ja té tot el camí burocràtic traçat i el Govern ja ha donat llum verda a l'apertura d'aquest nou centre d'ensenyament superior. Així ho va acordar ahir el Consell de ministres qui va aprovar el reconeixement del pla d'estudis del màster en odontologia de la Universitat de les Valls. Aquest era l'últim pas que havia de superar la UdV perquè la seva titulació sigui vàlida en tots els Estats membres de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior. Els promotors de la iniciativa en conversa amb l'ANA han manifestat la seva alegria per la decisió del Govern i van explicar que a partir d'ara «ens hem posat en contacte amb tots els candidats preinscrits per anunciar-los la bona notícia». L'objectiu és començar els estudis a partir del proper curs acadèmic.

A proposta de l'Agència de Qualitat d'Ensenyament Superior d'Andorra, el Govern va aprovar el el pla d'estudis per obtenir el màster en odontologia de la Universitat de les Vall. Aquest reconeixement és un tràmit necessari perquè la titulació obtinguda a la UdV sigui vàlida en tots els Estats membres de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior. Són estudis de màster en dos cicles, un de 180 crèdits i un segon de 120 crèdits, amb una durada de cinc anys.

La mancança d'aquest reconeixement va impedir que la UdV iniciés el pla d'estudis durant el curs acadèmic 2011-2012. Ara, i segons han declarat a l'ANA els seus promotors, la Fundació Maria Teresa Ricart, l'objectiu serà poder començar el proper curs acadèmic. A més d'informar-ho als preinscrits, els responsables també van manifestar a l'ANA que e es posaran en contacte amb els diferents col·legis professionals dels països d'on procedeixin els futurs alumnes per explicar-los l'existència d'aquesta titulació a Andorra reconeguda en l'espai europeu.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, es va felicitar pel fet que una iniciativa privada com aquesta hagi superat tots els tràmits. Pel que fa a la regulació de la professió dels odontòlegs, Cinca va explicar que són qüestions diferents i que paral·lelament es preveu tractar.

La distribució dels crèdits del màster anirà repartida amb 180 crèdits europeus obligatoris, 30 optatius que s'han de cursar amb assignatures que esculli l'estudiant entre les que ofereix l'UdV, 5 crèdits de lliure elecció i 85 crèdits europeus en estades formatives.

En altre ordre de coses, el Consell de ministres va aprovar ahir impartir un curs de català als sectors empresarials per tal de promoure l'ús de la llengua. Una iniciativa formativa en la que l'executiu invertirà 20.700 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT