PUBLICITAT

Sant Julià invertirà en embelliment i turisme rural

  • La corporació aprova un pressupost d'11,2 milions que l'oposició rebutja
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Besolí exposa els diferents capítols del pressupost del 2012, ahir. Foto: ANA / M.C.

el Comú de Sant Julià de Lòria va aprovar ahir el pressupost per aquest any, que s'ha establert en 11,2 milions d'euros. D'aquests, 836.000 euros es destinaran a inversions, les quals aniran encarades principalment a dos aspectes: embellir la parròquia i potenciar el turisme rural.

El conseller de Finances, Joan Besolí, va reconèixer que la parròquia necessita millores sobretot pel que fa a «l'enllumenat i el mobiliari urbà». Concretament, es destinaran 80.000 euros per a millorar la imatge de la part alta de Sant Julià i 169.000 euros en la millora de l'enllumenat. A més a més, s'han previst 80.000 euros per a adequar la zona on fins ara hi havia la carpa del Prat Gran. S'hi instal·larà un parc infantil i una zona esportiva, va explicar Besolí.

Pel que fa al turisme rural, la voluntat de la corporació és dinamitzar-lo i potenciar també el concepte de granges escola, com una via per atraure visitants a la parròquia. Aquesta aposta va lligada a la potenciació de l'agricultura i de la ramaderia.

UN 10% MENYS D'INGRESSOS / El pressupost lauredià planteja un dèficit zero partint d'importants rebaixes respecte al del 2011. Per exemple, un 14% menys d'ingressos per taxes o un 3,8% menys per impostos. Al capítol de despeses, són les inversions les que decauen més, el 49,6%, i les transferències de capital, el 63,5%.

L'aprovació del pressupost va comportar un tens debat entre majoria i oposició. Els consellers socialdemòcrates van recriminar que no haguessin pogut participar en la seva elaboració. «El temps no és un argument de pes», va manifestar el conseller Josep Roig, és un tema més de «cortesia, de confiança». Roig va criticar la manera de fer les coses de la majoria, que és la mateixa emprada quan se'ls va excloure dels consells d'administració de les societats participades. Finalment, Roig també va criticar la xifra destinada a despesa de personal, que representa el 46% del pressupost total. De fet, aquest any només s'ha rebaixat el capítol 21.560 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT