PUBLICITAT

Concurs per ampliar l'oferta de dermatòlegs

  • Fins el moment hi ha dos especialistes operant al país, i es doblaran
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Façana de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Foto: TONY LARA

El Govern ha convocat un concurs públic per atorgar dos permisos de metges especialistes en dermatologia. Ho va fer públic ahir a través d'un edicte al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA).

La manca de metges especialistes en dermatologia és, des de fa anys, un dels problemes que té el Departament de Salut. Es tracta d'una de les especialitats amb molts pacients en llista d'espera –a mesos vista– i sovint amb moltes dificultats d'agafar hora per a visitar-se. Actualment només hi ha dos dermatòlegs, segons van confirmar des del Ministeri de Salut, un dels quals no té consulta permanent, i visita només uns dies al mes.

Per aquest motiu, «per la necessitat d'assumir part de la demanda assistencial en aquesta especialitat», el Govern va aprovar el passat 25 de gener convocar un concurs públic per «atorgar dos permisos per exercir la professió liberal de metge/essa especialista en dermatologia». D'aquesta manera, es passarà de disposar de dos especialistes a quatre.

La llei general de sanitat preveu que el Govern vetlli «per evitar tant l'existència d'àrees mancades de professionals sanitaris com la concentració excessiva»; i la disposició segona de la llei de professions liberals atorga al Govern la potestat de donar autoritzacions temporals a professionals estrangers no residents, en cas que les places no puguin ser cobertes per nacionals o residents.

ESPERANT L'ESPECIALISTA / La dermatologia no és l'única branca de la medicina en la que es registren llargues llistes d'espera a Andorra. Un altre àmbit on hi ha hagut dèficit de professionals habitualment és el de l'al·lergologia. En aquest camp es va arribar a un acord amb la Fundació Althaia pel qual un metge especialista visita dos dies a la setmana des de l'hospital, i la resta de dies es dóna suport als professionals de la medicina amb pacients amb reaccions al·lèrgiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT