PUBLICITAT

Cinca veu raonable que el venciment de les retallades es vinculi a la nova Llei de la funció pública

  • El ministre diu que és més lògic que fer-ho amb l'entrada en vigor d'un IRPF tal com reclamen els sindicats
02012012rtva
Protesta dels treballadors d'RTVA per la retallada de la plantilla.
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha afirmat aquest dimecres que no veuria malament que el venciment de la llei de contenció de la despesa de personal es pugui vincular a l'entrada en vigor de la modificació de la Llei de la funció pública, un text que podria entrar a tràmit parlamentari aquest mateix any. En canvi, Cinca ha dit que si s'ha de vincular a alguna cosa, té més sentit fer-ho amb la Llei de Funció Pública que amb l'entrada en vigor d'un IRPF tal com reclamen els sindicats. Aquest canvi en el projecte de llei s'hauria de fer per la via d'esmena, i de fet el grup parlamentari demòcrata està valorant si ho tira endavant.

El ministre Jordi Cinca ha recordat que el projecte de llei que estableix les retallades als salaris públics no inclou una data de finalització vista la dificultat de posar una data de venciment a la crisi econòmica, però ha afegit que si es vinculés a l'entrada en vigor de la nova Llei de la funció pública, que s'ha de reformar en els propers mesos, li semblaria bé.

En aquest sentit, ha assegurat que aquesta modificació s'ha de fer per fer més sostenible la Funció Pública, i que per tant tindrà un component econòmic molt important. Així, el ministre ha informat que properament es reunirà amb els sindicats per mirar com s'aborda aquesta negociació, i que s'haurà de parlar de tot, des de les jubilacions, la carrera professional, el pes que ha de tenir l'antiguitat, la necessitat de tenir complements variables, i també si les graelles salarials actuals estan ben ajustades.

Pel que fa a les retallades anunciades a RTVASA, Jordi Cinca ha dit que la setmana vinent la qüestió estarà tancada, un cop el cap de Govern parli amb la direcció actual i el Consell de l'Audiovisual.

Cinca considera que aquest diàleg amb els sindicats no ha d'evitar que el projecte de llei pugui presentar-se abans d'acabar l'any. D'altra banda, el ministre ha dit que ja s'esperava que el PS presentés una esmena a la totalitat, i que està en el seu legítim dret.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT