PUBLICITAT

El Port d'Envalira podrà registrar temperatures de 25 graus negatius

  • Protecció Civil alerta d'una entrada d'aire fred amb temperatures màximes de zero graus
  • Se suggereix a les persones grans evitar sortir de casa si no és realment necessari
01022012_fred
Protecció Civil alerta d'una davallada important de les temperatures
El departament de Protecció Civil ha informat aquest dimecres que a partir de demà es preveu l’entrada d’una massa d’aire molt fred amb una davallada important de les temperatures. Aquesta situació podrà durar fins a principi de la setmana vinent amb un pic per al divendres, quan probablement no se superaran els zero graus a cap punt del país i es podria registrar una mínima al Port d'Envalira pròxima als 25 graus negatius.

Protecció Civil ha avisat aquest dimecres que s'acosta una massa d'aire fred que farà caure de manera important les temperatures, amb màximes que no superaran els zero Graus arreu del país i fins a 25 graus negatius al Port d'Envalira divendres.

Davant d’aquesta situació, es recomanar verificar el bon funcionament de la calefacció i comprovar que es disposa de suficient combustible, evitar les exposicions prolongades al fred i al vent i protegir-se dels corrents d’aire i els xocs tèrmics bruscos.

A més, també se suggereix a les persones grans evitar sortir de casa si no és realment necessari, així com abrigar-se correctament per anar a l'escola o a la feina, protegir-se el cap i la cara i evitar que l'aire fred entri directament als pulmons.

Protecció Civil també recomana a aquells que hagin de circular, la màxima precaució a la carretera, ja que molt probablement hi hauran més zones glaçades que de costum. Als que visquin a zones aïllades o allunyades dels nuclis urbans, se'ls insta a mantenir un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT