PUBLICITAT

El secretisme de la seguretat

  • La Policia d'Andorra ja disposa d'unes línies d'actuació preventives per fer del Principat el dia 29 un país sota un estricte control secret per evitar tot tipus de risc
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Preparats Sarkozy fa esport acompanyat d'escoltes. Foto: EL PERIÒDIC

La visita del copríncep francès el proper dia 29 tindrà unes hores de durada, però darrere d'aquest esdeveniment hi ha mesos de preparació per fer del Principat un país segur i eliminar qualsevol tipus de risc de possibles inicidents que atempten contra la seguretat. Per aquest motiu, tot i que la visita ja està totalment perfilada, anàlogament al trajecte per on té previst passar Sarkozy, aquest no es farà públic fins ben arribada la data. Aquesta informació és secreta i part d'aquesta està en mans dels màxims mandataris del Ministeri d'Interior.

Els agents de la Policia sí que disposen ja de certa informació per poder treballar en tot un dispositiu de seguretat preventiva. No només seran controlats tots els veïns que resideixen en els edificis per on es preveu que passi el copríncep, sinó que a més a més a les fronteres hi haurà un examen més estricte de les dades de tot el turista que es disposi a entrar al país. Es tracta de mesures preventives per tenir un cens de població que serà pròxim al president francès durant la visita.

Cada cap d'Estat disposa d'un nivell de risc, i aquest és el que marca la dimensió del dispositiu de seguretat. En la darrera visita del president de la República portuguesa, Aníbal Cavaco Silva, es pot dir que la seguretat desplegada no es podrà comparar amb la de Sarkozy, per la personalitat de cadascú i el que representen. Tot i això, val a dir que el dispositiu policial en la visita de Cavaco Silva és va intensificar més del que s'esperava, perquè el nivell de risc va augmentar quan pocs dies abans de la visita es va donar a conèixer una troballa policial d'un amagatall a Portugal d'una qüestió relacionada amb ETA.

Amb les darreres notícies sobre l'escàndol de L'Óreal, sobre acusacions de rebre aportacions il.legals i la contraresposta de qualificar-les de calúmnies, creix la notorietat del copríncep, cosa que implica una major necessitat de seguretat.

El copríncep francès durant la visita serà el centre d'uns quants cercles de seguretat. El més proper a ell serà la seva escolta personal de confiança. A més, els efectius de la Policia Nacional estaran tots ocupats en aquesta visita, i crearan altres cercles de protecció al voltant de Sarkozy. Finalment hi haurà policies de paisà entre el públic per prevenir qualsevol actuació que obstaculitzi el trajecte i la programació de la visita del màxim mandatari francès.

El secretisme d'aquestes operacions és important, per mantenir l'objectiu final: la seguretat. El que sí que se sap és que Andorra es prepara per ser al llarg d'una jornada un dels països més vigilats per agents policials. La Policia, amb tota la seva plantilla en acció, vigilarà cada racó i punt del trajecte, fins i tot el clavegueram. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT