PUBLICITAT

20 anys de presó i 20 d'expulsió per a la dona que va matar el seu marit

  • La indemnització que l'assassina haurà de pagar a les seves filles pot ascendir a més de 30.000 euros
L. F. M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gran assistència el dia del judici de l'assassina que va matar el seu marit, el passat mes de Novembre Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va dictar ahir la condemna de la dona que va assassinar i esquarterar el seu marit al seu domicili d'Escaldes-Engordany: 20 anys de presó per assassinat i 20 d`expulsió del Principat.

Aquesta pena és una de les més altes dictaminades a Andorra, tot i així, és finalment inferior als 25 anys de presó que demanava la Fiscalia, ja que va considerar que hi havia els agreujants de «traïdoria i acarnissament». L'advocada de la defensa, que en el judici va tipificar el delicte d'homicidi i no assassinat, amb l'atenuant d'arrabassada, va assegurar ahir després d'escoltar la sentència que presentarà recurs al Tribunal Superior, on tornarà a demanar els cinc anys de presó que ja va demanar al judici, i la revocació total de la sentència.

Finalment, pel que fa la responsabilitat civil, és a dir, la indemnització que la condemnada haurà de pagar a les seves dues filles, el Tribunal Constitucional va dir que «s'hauria de determinar en el període d'execució de la sentència», que podria ser a partir dels 30.000 euros per cadascuna.

EL LLARG JUDICI / Els dies 23 i 24 de novembre passat va tenir lloc el judici de la dona que va matar el seu marit creant una gran expectació. El fet no es va posar en dubte en cap moment: la dona va matar el seu marit el mes d'agost de l'any passat a un domicili de l'avinguda Fiter i Rossell d'Escaldes-Engordany. Ara bé, el que si es va posar en dubte i va causar la discussió entre la defensa i el ministeri fiscal va ser la intenció i l'estat de consciència en el moment dels fets, i si aquests venien determinats per una situació de maltractaments, tal i com argumentava la part defensora.

El dia del judici, la condemnada va reconèixer el primer, i el segon o tercer cop que van provocar contencions a la víctima –el seu marit–, però la resta de ferides (50 lesions, més de 30 d'elles ganivetades), va dir que no se'n recorda. El segon dia, el fiscal va més que refermar la seva postura al modificar la qualificació provisional i afegir en lloc d'un, dos circumstàncies agreujants. Segons el fiscal general, la processada havia actuat amb traïdoria i acarnissament. «Poques vegades hi ha hagut tanta prova objectiva en un cas com aquest», va explicar a l'inici de la seva intervenció el fiscal. Segons aquesta part la prova pericial forense i les consideracions de la Policia Científica (que va declarar ahir), eren les proves objectives que determinen que la víctima es trobava en posició d'indefensió. Però aquesta part va anar més enllà, a més de recordar la personalitat «narcisista, mentidera i fabuladora», com alguns experts mèdics van manifestar durant la vista, el fiscal va al·legar que els fets (els cops al cap i les 50 ferides provocades, 33 d'elles ganivetades) es van fer conscientment. Al darrere de tot, «hi ha un muntatge», va dir. Aquesta part sostenia que el que va moure a matar l'home va ser que la processada no suportava que la deixés per una dona més jove.

El fiscal però, va ser més contundent al dir que va actuar amb «sang freda», ja que després de matar l'home i netejar l'escenari dels fets, va dinar amb la seva filla, «tenint l'home mort embalat en bosses de plàstic a l'habitació del costat».

L'argument va consistir en desmuntar moltes de les afirmacions realitzades per la processada, per finalment afirmar que la dona «es va assegurar» alhora de pegar-li. Tots els fets «van ser molt executats, meditats i pensat amb exactitud».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT