PUBLICITAT

L'avi acusat d'abús sexual no podrà acostar-se al nens

  • L'home que va abusar de la filla de la seva parella haurà de pagar 6.000 ? a la víctima
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

L'home de 73 anys acusat de cometre un delicte d'abús sexual a un menor de 13 anys, a la piscina comunal d'Escaldes, va ser condemnat ahir pel Tribunal de Corts a un any i mig de presó condicional i a quatre anys de no acostar-se a les zones d'esbarjo.

Els fets es remunten el gener de l'any passat a la piscina comunal d'Escaldes, concretament al jacuzzi que hi ha al vestuari d'homes. Tal i com va explicar el propi acusat, va seguir a un noi fins a aquesta banyera d'hidromassatge i va intentar iniciar una conversació, en la qual li va preguntar l'edat. Segons va declarar, no sentia bé el que li explicava el jove, motiu pel qual es va apropar a ell. Mentre ho feia va relliscar i la seva mà va anar a parar a la cama del noi, «com a molt a la cuixa», va declarar.

La versió del menor era molt diferent. Se li va apropar l'home i li va dir paraules pujades de to (en aquest punt sí que van coincidir les dues versions). Posteriorment li va tocar els genitals dues vegades, abans que pogués marxar corrents. A més, poc temps més tard l'home li va oferir 20 euros, que eren «perquè es comprés una Coca-Cola», va assegurar el processat.

Unes hores més tard, i després que el menor anés a denunciar els fets a la Policia, l'home danès va ser detingut a la mateixa instal·lació escaldenca.

6.000€ per abusar d'una menor/ L'home acusat d'abusar d'una menor d'11 anys l'any 2004, quan era parella de la mare de la nena, va ser condemnat ahir a dos anys de presó condicional i a pagar una indemnització de 6.000 euros ala víctima.

La fiscalia, que el dia del judici va culpar el processat del delicte major d'abusos a menors, ja que va considerar que el relat de la menor és creïble, va demanar quatre anys de presó, una part condicional, i 9.000 euros pel perjudici moral que li va causar a la menor. L'informe de les dues psicòlogues de salut mental va ser clau per a l'argument de la fiscalia. Aquest demostrava que com a conseqüència de l'abús sexual, la menor va patir mesos després un trastorn d'estres posttraumàtic i un trastorn depressiu - ansiós.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT