PUBLICITAT

La Duana intercepta 3.200 paquets de tabac durant el gener

  • La sanció més important va ser a un conductor que circulava per Sant Julià sense llicència
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El tabac de contraban d'un dels infractors, amagat a la matrícula Foto: GOVERN D'ANDORRA

La Duana andorrana ha decomissat durant aquest mes de gener un total de 3.200 paquets de tabac, en tres operacions diferents que han comportat sancions per un total de 153.317 euros. Tal i com va informar el Govern a través d'un comunicat, la sanció més important, de 150.253 euros, es va imposar el passat dilluns 16 de gener a un conductor que circulava sense llicència i transportant 1.000 paquets de tabac.

La primera de les tres operacions realitzades per la Duana va tenir lloc el passat dia 11 de gener, quan es va controlar a dins de la zona duanera de la Farga de Moles, un vehicle de matricula espanyola que transportava il·legalment 200 paquets de tabac de contraban de la marca Marlboro. L'infractor, de nacionalitat espanyola i veí de la Seu d'Urgell, amagava el tabac en un doble fons de la part posterior del vehicle. El valor total de la mercaderia confiscada ascendia a 352 euros i se li va imposar una sanció de 704 euros.

La segona de les operacions, va tenir lloc el passat 16 de gener, i va suposar la major de les sancions, ja que el conductor del vehicle controlat, de matrícula andorrana, circulava sense llicència, i per tant se li van imposar 150.253 euros per una «infracció molt greu», segons va informar el Govern. El vehicle circulava per Sant Julià de Lòria amb vora 1.000 paquets de la marca Marlboro, valorats en 1.760 euros.

El darrer decomís va ser el més important pel que fa al nombre de paquets, 2.000, per un valor de 2.360 euros. Va ser el dia 27 de gener, dins la franja duanera a l'alçada de Juberri, i van ser sancionats amb una multa de 2.360 euros, dos individus de nacionalitat espanyola, veïns de la Seu d'Urgell.

Precisament aquests dies se celebren dos anys del decomís de tabac més important de la història de la Duana. Concretament van ser 55.000 paquets a l'interior d'un camió, valorats en 75.050 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT