PUBLICITAT

Neu pols, ara sí

  • Els dominis destaquen la bona qualitat de les pistes gràcies a la nevada i al treball dels canons, amb gruixos que van entre els 40 i els 170 cm. H El cap de setmana s'obrirà pràcticament el 100%
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
L'estat de les pistes de Pal, aquest dilluns Foto: ANA / M.T.

S'ha fet esperar, i per aquest motiu ha estat desitjada més que mai. La nevada d'aquest cap de setmana, també sumada a l'esforç que s'ha fet per produir neu de cultiu des de principis de temporada, permet a les estacions andorranes oferir entre 40 i 170 centímetres de neu pols i garantir l'obertura de gairebé el 100% de les pistes. A més a més, gràcies a les nevades intermitents registrades durant la jornada d'ahir, els gruixos acumulats poden créixer una mica més.

Els dominis esquiables ofereixen actualment més de 100 pistes obertes. Els responsables de Grandvalira i Vallnord asseguren que les condicions de neu són actualment «excel·lents» i també destaquen la importància de disposar d'una important xarxa de canons de neu per no dependre tant de la climatologia.

Actualment, les estacions compten amb un total de 1.369 canons, que permeten innivar fins a un 53% dels 300 quilòmetres esquiables que té el país en total. L'esforç d'aquesta temporada ha estat considerable, com ho demostren les més de 3.400 hores de producció de neu que s'han comptabilitzat entre les dues estacions des de l'inici de l'hivern. El director de màrqueting de Grandvalira, Alfonso Torreño, va destacar que les dimensions de la xarxa de canons d'Andorra «són inigualables en tot Europa».

El responsable d'operacions de Vallnord, Joan Clotet, va assegurar a l'ANA que les condicions són molt bones i que en els propers dies Vallnord podrà obrir el 100% del domini. Grandvalira, per la seva part, obrirà el 90%.

L'opinió dels esquiadors

Les bones condicions a pistes són també ben valorades pels propis usuaris. El Jordi, de València va assegurar que altres pistes pel Pirineu aragonès i Catalunya «estan pitjor i aquí hi ha força neu, millor que quan vam venir fa 20 dies». Per la seva banda el Gerard, d'Amposta, va declarar que havien vingut «una mica desil·lusionats però la veritat és que val la pena, és esquiable al 100%». L'Elisa, de Vilanova i la Geltrú, també va assegurar que la qualitat de la neu «és molt bona perquè no està gelada i és fàcil esquiar, sobretot pels nens».

De la seva banda, el Txetxu, de Bilbao, va destacar que era el seu primer dia d'esquí just després de la nevada i que la neu «està molt bona, hem estat molt a gust». Per últim, el Josep, d'Andorra, va qualificar la neu de «sensacional» i va afegir que la nevada s'ha notat, «abans amb la neu artificial la treballaven i en tenien molta cura, i també s'esquiava bé, però aquesta nevada ha anat molt bé».

Però les bones notícies no s'acaben aquí. Ahir a la tarda els dominis tornaven a informar de noves nevades. Les pistes estaran en condicions òptimes per afrontar el cap de setmana.

Això sí, tocarà abrigar-se. De cara a divendres i el cap de setmana es preveu una onada de fred siberià que podria fer davallar els termòmetres considerablement, amb mínimes de fins a -14 graus a 1.500 metres, i màximes d'entre 0 i -4 a la resta del país. No s'esperen, però, noves precipitacions.

I pels que no en tinguin prou amb el fred diürn, Grandvalira obre aquest dissabte les habitacions de l'Iglú Hotel, instal·lat a Grau Roig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT