PUBLICITAT

La Copa del Món de Soldeu, sense representació andorrana

  • La metgessa creu que Gutiérrez no pot esquiar fins al 20 de febrer i la FAE descarta Pallàs i Raméntol
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mireia Gutiérrez, amb el braç esquerre immobilitzat, en la seva última visita a Andorra Foto: TONY LARA

La notícia que més s'esperava va ser ahir negativa, perquè Andorra, després de tanta lluita, finalment no tindrà representació a la pròxima cita de la Copa del Món que acollirà la pista Avet de Soldeu els dies 10, 11 i 12 de febrer. Ahir, la FAE va anunciar que l'informe de la metgessa pel cas Mireia Gutiérrez va ser clar: no pot esquiar fins passat el 20 de febrer. L'esquiadora encara té dolor, i la seva evolució a l'espatlla és lenta. Així mateix, les altres dues opcions que hi havia de representació, Carmina Pallàs i Sara Raméntol, tampoc no hi seran, perquè la FAE considera que en el primer cas és massa aviat per la sortida de la lesió de Pallàs, i en el segon que encara no està preparada per assumir «aquesta responsabilitat».

La temporada passada la doble representació andorrana a la Copa d'Europa –Gutiérrez i la ja retirada Sofie Juarez– serà l'únic premi que Andorra podrà assumir per a les seves corredores en dos anys. Aquesta campanya res no ha anat a favor, i si bé al principi va ser Carmina Pallàs la lesionada, després la pitjor notícia va arribar amb la caiguda sobre l'espatlla de la Mimi. Ahir, la metgessa francesa Celine Dechevanne, després d'examinar els resultats de les proves que es va fer dilluns, va considerar que l'andorrana no podrà esquiar fins el dia 20 de febrer aproximadament. El problema radica en què l'evolució de la recuperació és lenta, malgrat el treball per accelerar la reactivació. Segons la FAE, «persisteix el dolor i continua la poca mobilitat i força». D'aquesta manera, la decisió és clara. Ara Gutiérrez tornarà en els pròxims dies a Andorra per continuar amb la recuperació amb l'equip mèdic de la FAE.

DECEPCIÓ A LA FAE / Des de la direcció tècnica de la FAE, representada per Carles Visa, es considera aquesta situació com la «confirmació de la pitjor de les notícies per l'equip FAE». «Fa molts anys que corredors i tècnics treballem molt per portar corredores al màxim nivell, i crec que aquest any estàvem a un passet d'aconseguir classificar la Mimi entre les top 30 en Copa del Món», va manifestar ahir el director tècnic. La FAE considera que Carmina Pallàs, «després d'una temporada passada brillant, i conscients que el circuit Copa del Món encara no és el seu espai, segur que hauria competit al nivell que ens té acostumats, alhora que ho hauria fet molt bé, i l'hi hauria servit d'experiència de futur». Així mateix, la direcció tècnica hi va afegir: «Només podem atribuir aquest fet a la pitjor de les fortunes, i ara el que cal és recuperar-se d'aquesta decepció i continuar treballant per intentar salvar el que ens quedi de temporada».

Per a la federació, la presència de Pallàs a Soldeu no és possible perquè «encara no està al cent per cent sobre els esquís, i lluny del seu nivell», mentre que en el cas de Raméntol, la FAE argumenta que és aviat per atorgar-li «aquesta responsabilitat a una corredora tan jove que tot i disposar de molt talent, és primer any júnior i els resultats obtinguts fins a la data d'avui (79 punts FIS) ens indiquen que hem de continuar amb el calendari inicial previst».

PROVES CANCEL·LADES / Ahir i avui s'havia de disputar dues curses FIS a Les Menuires, però han estat anul·lades. L'equip de la FAE viatja a Serre Chevalier per competir a dos gegants FIS demà i demà passat. Així mateix, la Copa del Món de Chamonix, amb Kevin Esteve, només tindrà un entrenament, demà dijous.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT