PUBLICITAT

El Comitè atorga 5 punts al VPC per incompareixença del rival

  • El club cobrarà els 772 ? corresponents a la despesa del partit de la primera volta
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La retirada de la neu, diumenge abans del matx que no es va disputar Foto: ROSA MARIA CARRILLO

El VPC Andorra va agafar aire ahir a la classificació d'Honor, després que el Comitè Migdia Pirineus atorgués al primer equip del club els cinc punts del partit que diumenge passat no va poder disputar al Camp del Consell per la incompareixença del rival, el Laroque Belesta, equip que de la mateixa manera ha estat sancionat amb dos punts menys a la taula. A més, l'entitat francesa haurà de pagar la despesa que el club andorrà va haver de fer pel viatge de l'enfrontament de la primera jornada disputat a la localitat francesa, tal com marca la normativa de la FFR.

El VPC Andorra vivia ahir un moment de satisfacció fonamentalment per considerar que s'havia fet «justícia per una vegada», segons va manifestar el seu president, Thomas Ginesta. La protesta formulada pel club del Principat no només va prosperar en quant a la suma dels cinc punts corresponents –el Comitè dóna el partit per guanyat al VPC per 25-0–, sinó que fins i tot el Comitè va considerar que, amb el reglament a la mà, el club francès havia de compensar l'andorrà. La normativa estableix que si un equip no es presenta en el camp d'un rival en la segona volta, però sí que va rebre aquest duel al seu camp en la primera tanda de partits de la temporada, llavors serà castigat amb l'abonament d'aquesta despesa feta pel rival, en aquest cas el VPC, en aquella jornada. Així, la quantitat s'estableix en 772 euros, el que permetrà al club andorrà a fer front el pagament d'unes set fitxes del primer equip.

Però la protesta del VPC ha tingut més beneficis, perquè així mateix, el segon equip sumarà tres punts –en aquesta categoria no hi ha el bonus que sí suma el primer equip d'Honor–, que molt bé els hi vénen.

Amb aquesta pluja de punts, el primer equip de l'entitat andorrana suma ja a la classificació 15 punts, i tot i que no surt de la zona de descens, ja té a només un punt el Canton Saint Lys, equip que té una victòria menys que els andorrans. Així mateix, amb la multa de dos punts menys al Laroque, aquest equip baixa a la quarta posició de la classificació, i veu perillar les seves aspiracions de lluitar per l'ascens. La broma li pot haver sortit cara.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT