PUBLICITAT

Els turistes passen 2,6 nits de mitjana a Andorra

  • L'entrada de 708.409 visitants al desembre continua la tendència negativa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de turistes a les portes d'un hotel. Foto: TONY LARA

els turistes que van visitar Andorra durant el desembre del 2011, van passar una mitjana de 2,6 nits al país. Així ho va posar ahir de relleu el Departament d'Estadística qui també va assenyalar que al desembre van entrat al país 708.409 visitants, el que es tradueix en una tendència negativa mensual del nombre de visitants del -0,2%, i una tendència anyal del -1,5%.

Les dades d'Estadística mostren que els turistes es queden a Andorra una mitjana de 2,6 nits, 2,4 en el cas dels espanyols i 2 en el cas dels francesos, mentre els que s'engloben en el grup d'altres països pernocten 5,1 nits de mitjana. La majoria dels visitants del darrer mes de l'any van estar famílies, el 47%, mentre que les parelles van suposar el 29%. A més distància, el 16%, es van situar els que vénen amb els amics i finalment, el 9% van visitar sols el país.

¿PER QUÈ ESCULLEN ANDORRA? / Pel que fa a les motivacions que porten als visitants a escollir Andorra, ha quedat evidenciat que els turistes, és a dir, els que pernocten, trien el Principat principalment per esquiar, però també per visitar el país en general. En canvi, els excursionistes, és a dir, els que no passen cap nit a Andorra, vénen al país atrets principalment per les compres.

El recompte del mes de desembre mostra que van entrar al país un total de 708.409 visitants, dels quals 489.790 (69,1%) són excursionistes mentre que 218.619 són turistes (30,9%). Això representa una tendència negativa, tant mensual com anual, del nombre de visitants durant el darrer mes de l'any 2011, a causa de la tendència negativa del nombre d'excursionistes i malgrat la tendència positiva del nombre de turistes.

Per nacionalitat, els visitants espanyols van presentar dades negatives a causa de la tendència a la baixa del nombre d'excursionistes i malgrat la tendència positiva del nombre de turistes. En canvi els visitants francesos van presentar tendències positives com a visitants i com a excursionistes, mentre que com a turistes va ser negativa.

Així, al desembre van visitar Andorra 218.619 turistes, el que situa el nombre de turistes a l'alça, amb una tendència mensual del 0,3%, situant la tendència anyal respecte al mateix mes de l'any passat en un 13,2%. Per nacionalitat, els turistes espanyols presenten tendències positives tant la mensual com l'anual, mentre que els francesos mostren una tendència positiva mensual però negativa anual. En canvi, els turistes d'altres nacionalitats presenten un tendència anual positiva.

Pel que fa als excursionistes, durant el desembre han visitat el Principat un total de 489.790 excursionistes, situant la tendència mensual en un -0,5% i la tendència anual també en valors negatius, d'un -5,6%. Per nacionalitat, els excursionistes francesos presenten tendències positives tant en la referència mensual com en la interanual mentre que les tendències dels excursionistes espanyols són negatives.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT