PUBLICITAT

Ordino se suma a l'oferta d'habitatges per a persones necessitades

  • El Comú posa a disposició ciutadana un pis a un preu de lloguer reduït
CLARA GARNICA
ORDINO

Periodic
Vista general del centre d'Ordino Foto: EL PERIÒDIC

L'augment de persones amb problemàtiques econòmiques d'ençà l'esclat de la crisi ha fet créixer la demanda d'ajuts a les administracions. Els comuns, en la mesura del que poden, intenten pal·liar les necessitats de la seva ciutadania. És el cas, per exemple, d'Ordino, que per primera vegada ofereix habitatges socials als habitants de la parròquia, en concret a «aquells que més ho necessitin», va manifestar la cònsol menor, Consol Naudi.

La iniciativa comunal és fruit d'un pis propietat del Comú d'Ordino ubicat a la plaça Major, segons va informar el departament de Benestar Social ordinenc. La Corporació va obrir un concurs públic el passat mes d'octubre, i el 28 de desembre va decidir concedir-lo al que s'ajustava més als requisits sol·licitats, després que els sol·licitants fossin entrevistats per la Comissió de Benestar, tal i com va explicar la cònsol.

El jove podrà fer ús d'aquest immoble de propietat pública amb unes condicions favorables, similars a les que s'ofereixen als pisos socials de Jovial, d'Andorra la Vella, o d'altres iniciatives privades que s'estan desenvolupant a la Massana i a Encamp.

L'adjudicatari d'aquest immoble podrà estar-s'hi un període de cinc anys, tal i com disposa la Llei d'arrendaments de finques urbanes, tot i que amb opció de ser prorrogable.

En cas que declini l'opció o no compleixi els requisits, s'obrirà un nou concurs públic per poder oferir aquest habitatge a una altra persona amb problemàtiques socials i econòmiques.

LA SITUACIÓ A ANDORRA / D'aquesta manera Ordino se suma a l'oferta de pisos socials del país, de moment força escassa. En el cas de Jovial, a la capital, es tracta de 72 pisos destinats exclusivament a la població jove de la parròquia. A la Massana, el reimpuls de l'edifici Astra, a Arinsal, ha permès que una part dels edificis es venguin a preus més reduïts del que dicta al mercat (uns 135.000 euros). I al Pas de la Casa el Comú manté un acord amb una gestora que ofereix un immoble amb pisos socials.

Finalment, a Encamp, una iniciativa privada permetrà oferir pisos tutelats per a la gent gran.

A l'Administració central, també hi ha beneficis relacionats amb l'habiatge, en aquest cas en forma d'ajuts. El Govern ofereix subvencions va destinades a col·laborar en el pagament del lloguer de les llars que tenen una situació econòmica més vulnerable i en què es troben de manera més significativa els joves, la gent gran, les famílies monoparentals, les famílies nombroses i les persones amb discapacitat. Paral·lelament, hi ha ajudes a l'emancipació dels joves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT