PUBLICITAT

Naturlàndia continua sense neu a la zona d'esquí

  • L'obertura depèn de les precipitacions que caiguin entre avui i dijous
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El camp de la Rabassa. Foto: TONY LARA

Naturlàndia continua sense poder obrir la zona d'esquí a causa de la manca de neu. Així ho va informar ahir l'ANA, qui va comunicar que tot i les nevades d'aquest dissabte al vespre i diumenge, l'ecoparc temàtic només ha acumulat entre un i dos centímetres de gruix de neu, però el director general, Risardo Masegossa, confia que entre avui i dijous caiguin gruixos d'uns 80 o 90 centímetres que permetin obrir la zona als esquiadors.

Les nevades que durant el cap de setmana han deixat entre 50 i 70 centímetres a les estacions d'esquí del nord del país no han estat tan generoses al sud. A l'estació d'esquí de fons de Naturlàndia ha caigut entre un i dos centímetres, i a més, el fet que la terra no estigués humida, i les ventades de diumenge al vespre no han ajudat a què es conservi. Així doncs, l'ecoparc temàtic continua tenint tancada aquesta activitat, per no requerir les condicions idònies.

El director general de Naturlàndia va confirar però, que durant dimarts i dijous caiguin precipitacions abundants que deixin gruixos de neu suficients per poder obrir la zona d'esquí de fons. Masegosa calcula que es necessiten entre 80 i 90 centímetres per poder esquiar, i que si s'aconseguís, es podria obrir molt ràpidament perquè està tot preparat. És a dir que, si durant dijous s'aconsegueixen els gruixos estimats, el cap de setmana es podria practicar l'esquí de fons.

A més, si s'aconsegueixen els gruixos esperats, Masegosa creu que ja es podrà mantenir obert encara que no nevi, ja que no s'espera que les temperatures tornin a pujar.

El fet d'haver de retardar l'obertura de la zona d'esquí de fons, però, no ha afectat excessivament al parc, ja que s'han pogut mantenir obertes la resta d'activitats. De fet, el mes de desembre es va aconseguir una facturació aproximadament un 15% per sobre de la del mateix mes del 2010, i és que a causa del bon temps els visitants van anar més al Tobotronc i van participar més amb la resta d'activitats.

Quant al mes de gener, tot i que no s'han tancat les xifres, Masegosa creu que «l'impacte no serà molt fort». El fet que tampoc hi hagi hagut molta neu a les estacions d'esquí també els ha afavorit, perquè els visitants han optat per anar a passar el dia a Naturlàndia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT