PUBLICITAT

El VPC espera una resposta de la FFR per sumar els cinc punts

  • El club considera que el camp estava net, el port estava obert i que per tant el Laroque no té excusa
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Abelló es disposa a xutar una penalitat al Camp del Consell, futur Estadi Nacional Foto: TONY LARA

El VPC Andorra és encara a l'espera de saber si sumarà o no els cinc punts que hi havia en joc en la jornada d'Honor que no va poder disputar el passat diumenge contra el Laroque (Entente Sportive Laroque Belesta) per incompareixença del club francès. El club va intentar ahir posar-se en contacte amb els delegats de la federació francesa, tot i que no ho va poder aconseguir. Així mateix, el club ha enviat un escrit en el que es demana l'aplicació del reglament i se sumin a l'equip andorrà els cinc punts corresponents. Des de l'entitat andorrana consideren que l'actitud del club francès és injustificada, ja que el port d'Envalira i la frontera del Pas de la Casa eren obertes i la circulació era normal, a més que el camp es va acabar de preparar per acollir el matx.

El Laroque va informar dissabte al vespre els delegats federatius de guàrdia que no viatjaria a Andorra. Amb tot, el club es va assabentar d'aquest fet al dia següent, diumenge, dia de partit, dues hores abans del matx, quan va intuir que els francesos no arribaven. Llavors, l'entitat que presideix Thomas Ginesta va trucar el delegat de la FFR i aquest el va informar que el Laroque no es presentaria. Ginesta va deixar clar que la seva entitat havia fet el treball de neteja del camp, que aquest estava en perfectes condicions –jugadors i membres del club van treure neu hores abans–, i que de la mateixa manera va rebre la informació oficial que el port d'Envalira, així com la frontera andorrana del Pas de la Casa, hi eren oberts al trànsit, amb la qual cosa considera que no hi havia motiu perquè el club francès no acudís al matx. D'aquesta manera, el VPC Andorra veu justificada la seva demanda dels cinc punts, tot i que tampoc no tenen massa clar si es farà efectiva o no. Hi ha cert escepticisme envers les decisions dels comitès reguladors.

TAMPOC HI HAVIA ÀRBITRE / Cal destacar que diumenge tampoc no es va presentar l'àrbitre designat. Amb tot, en categoria Honor està establert que els col·legiats, en no ser professionals, poden considerar si acudir o no al partit segons el risc que considerin, i en aquest cas és l'equip local qui ha de fer front a aquesta baixa tenint a disposició gent capacitada i formada per arbitrar.

LA FAR, EN ESTAT D'ALERTA PEL MIG / Per altra part, com ja va informar EL PERIÒDIC en l'edició de dissabte, la FAR està en alerta per la indefinició del Govern envers el Camp del Consell, ja que no ha rebut per escrit, com es va acordar, el nombre de partits de futbol a què estaria destinat l'Estadi Nacional. Dijous hi haurà una reunió d'urgència del consell assessor de la FAR format per expresidents del club i la Federació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT