PUBLICITAT

El CSJ disposa ja del pressupost per gravar en vídeo els judicis

  • Els advocats quantifiquen en fins a 4.000 euros el cost per poder enregistrar les vistes en una sala
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Ve sent una demanda històrica per part del col·lectiu dels advocats i no es tracta de cap inversió o llei que pugui suposar un gran esforç. La gravació dels judicis, a través d'una o vàries càmeres mitjançant un circuit tancat amb un programa específic per la batllia no és només una reclamació sinó que també és una eina més de la què pot disposar la justícia de cara a procediments judicial d'altres instàncies. Per tot, el Col·legi d'Advocats va estudiar el pressupost que aquesta instal·lació pot suposar i s'ha quantificat en una xifra que va dels 3.000 fins als 4.000 euros per sala. Aquest pressupost ha estat traslladat al Consell Superior de la Justícia que estudia com i quan poder-ho fer efectiu.

La gravació dels judicis pot resultar una eina que pot facilitar la tasca de la justícia si es té en compte que en les apel·lacions o en segona instància es podrien oferir com una prova més ja que els testimonis, en alguns casos no tornen a declarar.

Tant el software com el hardware d'una sala s'han quantificat fins a 4.000 euros per part del col·legi. El mateix CSJ també està estudiant la viabilitat d'aquesta mesura que no suposa cap cost de rellevància.

El degà del Col·legi d'Advocats, Francesc Badia, va explicar que aquestes xifres pressupostades «no són quantitats molt importants», i va destacar la necessitat d'aquestes eines, que per altra part, estan present en les sales de judicis de gairebé tots els països. Badia, però, va destacar que el mateix CSJ ha demostrat la preocupació pel fet i que hi està treballant al respecte. Les gravacions en les enquestes realitzades als detinguts en les dependències policials també va ser una reclamació històrica que es va fer realitat recentment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT