PUBLICITAT

50 centímetres de neu nova a les estacions d'esquí

  • Les nevades van obligar a fer ús d'equipaments especials fins a Escaldes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sector del Tarter, a Grandvalira Foto: EL PERIÒDIC

Les precipitacions del diumenge a la nit van deixar gruixos de fins a 50 centímetres de neu nova a les estacions d'esquí del país. Les nevades van començar dissabte al vespre i es van mantenir durant la nit, arribant fins a cotes baixes i obligant a fer ús d'equipaments especials a diferents punts de Principat arribant fins a Escaldes en alguns moments del matí; ahir cap a les 12 hores els equipaments només eren necessaris a la CG-2 a partir de Canillo, a la CG-3 a la sortida d'Ordino i a la CG-4 a Pal, segons va informar l'ANA. L'estació de Vallnord va acumular entre 30 i 50 centímetres de neu nova als tres sectors. La qualitat de la neu és pols, i al sector de Pal es va arribar a gruixos de 50/60 centímetres, a Arinsal de 60/70 centímetres i a Arcalís de 70 a 170 centímetres, però les nevades també van provocar que s'haguessin de tancar ahir algunes de les zones altres d'Arcalís i Arinsal a causa de la manca de visibilitat.

A Grandvalira els gruixos acumulats de neu nova van ser de 30 centímetres, tot i que ahir continuava nevant. Els gruixos de neu de tots els sectors es van situar entre els 40 i 70 centímetres excepte a Canillo, entre 30 i 60 centímetres.

Durant el matí d'ahir van ser necessaris equipaments especials per circular per les carreteres del Principat, limitant-se després al migdia a la CG-2 a partir de Canillo, a la CG-3 a la sortida d'Ordino i a la CG-4 a Pal.

El servei de meteorologia preveia ahir que les nevades es mantinguessin al llarg del dia, que descansin durant la jornada d'avui, i que torni a nevar entre demà i dimecres. Les temperatures que es van registrar durant el dia són mínimes de -10 graus i màximes de -1. El risc d'allaus es mantenia ahir estable al nivell 3, amb un risc notable a partir dels 2.300 metres però moderat per sota d'aquesta alçada.

Aquestes precipitacions van arribar després d'un hivern força sec en què l'única gran nevada va tenir lloc el passat 17 de desembre. Tot i que les estacions es van mantenir gràcies a la producció de neu artificial, aquesta nevada els ha permès acumular gruixos més grans de neu per tirar endavant la temporada amb bones quotes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT