PUBLICITAT

Unicef estudia engegar un projecte a Angola

  • La comunitat portuguesa del Principat impulsa la iniciativa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Fotografia del projecte Escoles per Àfrica Foto: UNICEF

El Comitè Nacional d'Andorra per l'Unicef (CNAU) podria posar en marxa aquest 2012 un projecte de cooperació a Angola en el marc del programa Escoles per Àfrica. Segons va explicar la presidenta de l'ONG al Principat, Marta Alberch, degut a la demanda de la comunitat portuguesa del país de col·laborar amb l'entitat «amb un projecte que es puguin fer més seu», l'entitat ha començat a treballar en aquesta iniciativa que es podrà posar en marxa un cop sigui aprovada per l'assemblea de socis a l'abril.

L'ONG ha destinat uns 270.000 euros als seus projectes de cooperació al Camerun, Congo i Mauritània durant el 2011. Angola es podria unir durant aquest 2012 com a quart país on el Comitè Nacional d'Andorra per l'Unicef (CNAU) treballa per afavorir el desenvolupament dels més desafavorits, principalment els nens. Segons va explicar Alberch, en una entrevista amb l'ANA, degut a l'alta demanda de la comunitat portuguesa resident al Principat de col·laborar en algun projecte que poguessin «fer més seu», l'entitat ha començat a preparar el terreny per poder establir-se en aquest país de parla lusa.

«Hem buscar un projecte en el qual els mateixos residents portuguesos puguin fer activitats i organitzar esdeveniments per recaptar diners per aquest fi», va indicar Alberch. La idea és participar amb el desenvolupament d'Angola a través del programa Escoles per Àfrica, una iniciativa que es va posar en marxa el 2004 amb la col·laboració de la Fundació Nelson Mandela i la Societat d'Hamburg (avui anomenada Peter Krämer Stiftung).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT