PUBLICITAT

El 6% dels britànics escullen Andorra com a destí d'esquí

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esquiadors a Vallnord. Foto: TONY LARA

El 6% dels esquiadors britànics opten per les pistes d'Andorra, segons un estudi elaborat pel touroperador més important del Regne Unit, Crystal Hollidays. Aquesta xifra és un punt superior a la registrada la temporada anterior, un augment que ha permès situar el Principat en la quarta posició pel que fa a destins preferits d'esquí dels britànics, superant Suïssa (5,9%). La primera posició l'ocupa França, seguida d'Àustria i d'Itàlia. A més de Suïssa, els Estats Units i Bulgària estan per sota d'Andorra.

A l'estudi es destaca que el Govern andorrà ha realitzat un important esforç de relacions amb els touroperadors britànics, per tal de captar de nou clients, després de la important davallada patida la temporada 2008-2009. Aquest hivern les xifres s'han estabilitzat. Segons dades de Grandvalira, del desembre al l'abril van passar per les pistes del domini aproximadament 20.000 britànics. En èpoques de bonança s'havia arribat als 40.000, a tot el Principat. Els britànics acostumen a fer una despesa important quan vénen a Andorra.

La davallada d'esquiadors del Regne Unit al país, però, és fruit també de la reducció de britànics que han viatjat per practicar l'esquí. Aquest any han estat un total de 956.300 persones, mentre que l'hivern passat ho van fer 1.064.000. La temporada 2007-2008 van ser més d'1,2 milions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT