PUBLICITAT

Gutiérrez guanya amb claredat i amenaça el liderat de Font

  • La neu apareix en la quarta cita d'unes G.Series BPA que s'adjudica Joan Vinyes en 2RM
EL PERIÒDIC
PAS DE LA CASA

Periodic
Gutiérrez, durant la cursa nocturna del dissabte al circuit del Pas de la Casa Foto: EL PERIÒDIC

unes finals emocionants i una lluita sense pausa entre els dos màxims favorits, la quarta cursa de les G.Series BPA 2012 va veure dissabte un nou triomf del defensor del títol Marc Gutiérrez (Citroën),que s’apropa més en la provisional a Ferran Font (Ford), segon de nou en la cursa malgrat haver-li guanyat la Final al seu rival.
La quarta cita es va disputar girant al Grandvalira Circuit en sentit contrari a l’habitual i amb una pista que presentava diferent grip respecte al de la carrera anterior. La lleugera nevada caiguda la nit anterior havia deixat el gel matinal cobert d’una fina capa, que desapareixia al pas dels cotxes, encara que després la climatologia va anar empitjorant  fins al punt que la major part de les sèries i totes les finals sota una forta nevada i ràfegues de vent.
Al matí es van fer les G.Zero d’entrenament per a tots els participants entre els quals hi han destacat dos retorns, els de Nani Roma (Citroën C2) després de ser segon al Dakar, i de Joan Vinyes (Golf GTI), campió en 2RM el 2009, que va substituir al lesionat Joan Sala.
Gutiérrez va començar la jornada liderant tant els entrenaments com la primera de les dues sèries. El domini del campió era incontestable, acabant la Sèrie 1 per davant de Font i d’un cada vegada més eficaç Carlos Ezpeleta (Citroën). Pel que fa als més bons registres de la primera sèrie –que són els que confeccionen les graelles de sortida de les Finals–, Gutiérrez era el millor, sent segon el sorprenent pilot de trial, Daniel Oliveras (Seat), i tercer Font. La segona Sèrie era guanyada contra tot pronòstic per un magnífic Ezpeleta, just per davant del seu company d’equip Gutiérrez, i d’Oliveras, aquest al seu torn per davant de Ferran Font. El canvi de grip que vivia constantment la pista oferia oportunitats als pilots rookies, que sabien aplicar perfectament la seva qualitat en una cursa que no es mostrava en absolut fàcil.  Després de les dues sèries, Gutiérrez i Ezpeleta eren els dos primers en la provisional, separats per només un punt, sent tercer Font a tres del líder.
A la no participació de Joan Sala s’hi unia només començar el trencament del canvi en el Golf del capdavanter de la categoria, el jove pilot de l’ACA, Claudi Ribeiro, per la qual cosa la categoria de 2RM es quedava sense els seus dos primers. En la primera sèrie Alfons Marticella (Peugeot) aconseguia el millor registre global i de volta. Segon era Joan Vinyes (VW) i tercer Alex Bercianos (Mini). Cinquena plaça per al campió, Simó Sala (VW), després de Joël Capdevila (VW), i toc d’Estefania Troguet (VW). La segona Sèrie veia el domini de Joan Vinyes per davant d’una sorpresa, Nil Solans (Peugeot 207), i de Marticella, sent els dos següents Joël Capdevila (VW Golf) i Ramon Plaus (Citroën AX).
Les Finals eren per a Joan Vinyes (VW) i Àlex Bercianos (Mini). En la primera, el pilot andorrà aconseguia un triomf clar per davant d’un dels joves pilots de l’ACA, Joël Capdevila (VW), i de Miquel Font (Peugeot 205), sent quarta la germana del guanyador, Amàlia, al seu torn per davant d’Ingrid Rossell (VW). La segona final va ser guanyada per un molt eficaç Bercianos, que aconseguia el triomf amb una aclaparant distància sobre Marticella –que havia sortit primer– i de Plaus, el campió, Simó Sala (VW) va ser quart i Pol Rosell (VW), cinquè.
Després d’aquesta quarta cursa de la temporada, les posicions al capdavant s’ajunten cada vegada més. Ferran Font segueix primer en 4RM però el segon ja és Gutiérrez, que no pot fallar en cap de les dues properes proves després dels problemes en la primera cursa. Pocs dies de descans tindran els pilots, ja que dissabte que ve es farà la cinquena.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT