PUBLICITAT

Un viatge amb un valor afegit

  • 15 famílies andorranes amb nens conviuran amb famílies d'un poblet africà del 31 de març al 8 d'abril
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tres dels organitzadors del Primer Raid Solidari Andorra-Ouzina. Foto: EL PERIÒDIC

15 famílies amb nens amb un vehicle 4x4 cadascuna. Origen: Andorra. Direcció: Almeria. D'allí, un ferri els traslladarà al continent Africà, en el qual hauran de conduir uns quans quilòmetres fins arribar a la destinació: Ouzina (a uns 50 quilòmetres al sud de Merzouga). Del 31 de març al 8 d'abril, aquestes 15 famílies andorranes (set ja estan confirmades) viuran una experiència que barreja aventura, sensibilització, solidaritat, cooperació, coneixement i intercanvi de cultures.

Ouzina és un poblat de quinze cases del desert marroquí on hi viuen sis famílies nòmades amb moltes mancances.

L'objectiu d'aquest tour és passar unes bones vacances i poder cooperar per una causa solidària en primera persona. És per això que els vehicles aniran carregats de material que es preveu recaptar en caixes que s'ubicaran als comuns d'Ordino i de Sant Julià de Lòria.

Rodrigo Moreno, Jordi Fabra, José Maria Piasentini i Joan Besolí, són els quatre andorrans que a través de la seva agència de viatges, Travel Experience, han decidit tirar endavant aquesta iniciativa, desprès de conèixer la zona i posar-se en contacte amb l'empresa catalano-marroquí, Kasbaha Ouzina, que serà la responsable de coordinar l'ajuda des de l'alberg que van obrir fa anys en aquesta localitat, una zona de pas de l'antic ral·li Paris-Dakar en direcció Mauritània.

Aquest viatge té, segons els mateixos organitzadors, dos objectius ben clars. Per una banda, conscienciar als nens andorrans i a les seves famílies de l'altra realitat que viuen altres pobles i, per altra banda, poder desenvolupar una acció directa amb el transport de material. Una associació d'empleats d'una entitat financera del país ha aporta un equip de plaques solars que es pretén instal·lar en aquesta població.

El grup anirà acompanyat per una metgessa, especialitzada en cooperació que vol estudiar sobre el terreny les necessitats sanitàries que té el poble, per poder fer projectes futurs de cooperació. «Es tracta d'unes vacances en les que anem a passar-s'ho molt bé, però en les que es viuran experiències enriquidores entre cultures», explicava un dels organitzadors.

Una manera de viatjar diferent. En la que l'oci hi serà, però també anirà acompanyat d'una tasca important de sensibilització. És una volta més al projecte de donar a conèixer la realitat de la vida al desert als infants andorrans. Un treball que ja comença des d'aquí, al Principat, amb l'aportació de material escolar, llibres (en francès o contes infantils) i també material d'higiene personal (com sabons, xampús, raspalls i pasta de dents, així com cremes de protecció solar i hidratants i protector de llavis). Tots els que vulguin participar en aportacions ho poden fer als comuns d'Ordino i Sant Julià o posant-se en contacte amb www.deser-xperience.com.

Aquest material serà transportat a les famílies d'aquesta població amb la caravana solidària formada per aquests 15 vehicles amb les famílies andorranes.

Un viatge, una experiència amb un valor afegit.

Aquest viatge, com qualsevol altre, té un cost. Però a diferència d'altres, el feedback és més enriquidor. A més de conèixer un país i una regió diferent i poder conviure i intercanviar experiències i cultures, la donació del material a Ouzina farà que els viatgers puguin sentir que han aportat, en primera persona, un gra més de sorra en aquest desert de cooperació que busca iniciatives privades, com aquesta, davant d'un descens de donacions públiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT