PUBLICITAT

La Copa és de justícia

  • El River es troba per segon any consecutiu davant d'una final, ara a casa i contra l'Aurteneche Araba
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els jugadors del River, amb Dani Marín al davant, durant la sessió d'entrenament d'ahir a l'escenari de la final Foto: EL PERIÒDIC

Quan un club es troba davant d'una cita històrica, aquesta no es pot desaprofitar. La temporada passada, a Logronyo, el BC River Andorra va caure derrotat en la final de la Copa Adecco Plata davant del CB Clavijo, equip que tenia les de guanyar perquè jugava a casa i era l'autèntic dominador de la lliga regular. Un any després d'aquella final de trist record per als andorrans, el club del Principat es troba de nou en la mateixa situació, però millorada: juga a casa (Poliesportiu d'Andorra, avui a les 18.00, RTVA en directe) i ho fa com a líder, com a equip en ratxa de resultats –sis victòries consecutives a LEB Plata–, i després de demostrar davant del seu rival d'avui, l'Aurteneche Araba, que és superior –en el partit de la lliga regular, disputat la tercera jornada, el passat 22 d'octubre, el River va vèncer 69-81 després d'haver de remuntar un partit que semblava perdut. Per tot plegat, és de justícia que la Copa sigui andorrana.

La final del 2011 de la Copa Adecco Plata va deixar un sabor amarg al River. Aquella derrota contra el Clavijo de Sidao i companyia per 79-72, amb una actuació arbitral molt protestada –«Sembla que hem vingut aquí a fer de ‘mariachis'», va dir després d'aquell partit el president Gorka Aixàs–, amb el director general Francesc Solana demanant-li explicacions a Juan Antonio Orenga, que arronsava les espatlles fugint la mirada, amb aquell passadís dels vestidors que era el súmmum de la ràbia, amb tot allò en el record, avui s'ha de donar pas a la justícia.

El River, que després d'aquella final va veure com el Clavijo també assolia l'ascens directe a LEB Or, que gairebé setmanes després veia com se li escapava l'altra plaça d'ascens en el play-off després que el gran Matalí fallés a Mallorca un tir lliure en l'últim instant, és ara un club veterà en aquestes batalles, un conjunt que sap patir i que es mostra contundent quan ho ha de ser, treballador i solidari quan s'ha de remar contracorrent. Tot plegat, el fa sentir-se amb la capacitat suficient com per notar que és l'hereu del Clavijo, el dominador. El candidat.

ELS NÚMEROS CANTEN / L'Aurteneche Araba és un equip perillós, perquè fins fa dues jornades era el líder de la LEB Plata i perquè el cartell de novell que vol fer veure que té el fa ser un llop amb pell d'ovella. Els números canten al conjunt vitorià tant com ho fan al River, i tots dos demostren que, sense cap mena de dubte, són els millors. De fet, l'Aurteneche Araba és l'equip amb una mitjana més alta de valoració de tota la LEB Plata, amb 79,6, i qui és segon és precisament el River, amb 78,8.

Però d'altres estadístiques també els situen als dos per sobre dels altres equips. El River és l'equip que menys deixa que li facin punts: una mitjana de 61, quatre punts menys que el següent en aquest apartat. Així mateix, els andorrans són el segon bloc més anotador (75,3 punts per partit), per darrere del Barça Regal B (75,4), mentre que l'Aurteneche és el quart amb 74,4. Des de la línia de 6,75, el conjunt basc comparteix al capdavant els millors guarismes amb el Barça, amb un 35,5% d'encert, mentre que el River, que ja se sap que ho intenta però les ratxes no han estat amb ell durant gran part de la temporada, és el vuitè en aquest sentit, amb 33,5%.

LA DEFENSA, L'ARMA ANDORRANA / És conegut el treball defensiu del River, intens i frenètic, la base del seu joc. Ho demostren els números, que situen els locals líders en rebots defensius (25 per partit), i en el total, amb 34,5, mentre que els bascos són el quart amb 33,2. Ara bé, no hi ha color en l'estadística de pilotes recuperades: les 9,6 del River són lluny de les 7,6 dels bascos. Sembla que tot sigui a favor. Ara resta jugar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT