Maicon dóna el triomf a l'Andorra amb un golàs (2-0)

• El brasiler surt al minut 58 i desencalla el 0-0
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Somoza intenta desestabilitar un rival, ahir. Foto: EL PERIÒDIC

La quarta victòria consecutiva d'un Andorra que només sap sumar de tres en tres en el nou any va costar més de l'esperat. De nou amb més ofici que no pas bon joc, l'equip de Justo Ruíz continua en línia ascendent i cada vegada més a prop de les posicions de privilegi. 2-0 contra el Balàfia i debuts dels reforços d'hivern Àlex Roca i Riera tot i que el que va marcar el camí de la victòria va ser Maicon.

El Balàfia va plantar un minibus amb la clara idea de mantenir el zerozerisme i el pla li va sortir bé durant ben bé una hora. De la primera part podríem rescatar els últims nou minuts amb un xut llunyà de Mejías, una rematada de cap de Xavi Gil i dues assistències a Toscano i Ludo a les quals no van arribar per centímetres en perfecta posició de re at. Fins llavors, res de res.

La segona part va començar més engrescada i amb l'equip visitant a punt de fer el 0-1. Enrique va rebre d'esquenes a dins de l'àrea tricolor, es va girar i li va sortir un centre xut a l'escaire del pal llarg que Ferran va salvar amb la punta dels dits.

El cert és que aquest va ser l'única amenaça seriosa dels visitants, que estaven més per la labor de defensar. L'Andorra a pretava més a mida que passaven els minuts i es veia cada vegada més contra les cordes. I com dèiem, la clau va estar en el canvi que va fer Ruíz al minut 58. Va donar entrada a Maicon per Roca per variar l'esquema de 4-2-3-1 a 4-1-2-3. Sis minuts després el brasiler, entre línies, va fer un control i sense que caigués va enviar un míssil-vaselina.

Simptomàticament l'Andorra va arreplegar línies i en el descompte va sentenciar de nou amb Maicon, que va rebre una passada de Joël, va driblar el porter i a plaer va assegurar tres punts que comencen a fer creure en aquest equip.