PUBLICITAT

L'APDA posa en marxa una campanya dirigida als funcionaris

  • El manual de bones pràctiques vol ser una eina de consulta habitual i s'ha elaborat a partir de casos pràctics
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El cap de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades, Joan Crespo, durant la presentació de la campanya, ahir Foto: EL PERIÒDIC

Ni piu! I vigila que l'ocell no se't escapi! Aclariment per als internautes: les alertes no fan referència del twitter, sinó que es tracta de l'eslògan i el símil utilitzat en la nova campanya de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades dirigida al funcionariat i als cossos especials del Principat- Amb l'expressió «Ni piu!» es fa un paral·?lelisme amb un ocell, que simbolitza la fragilitat i la vulnerabilitat de les dades personals. El concepte es clou amb el símil «Que no se t'escapin!», és a dir, que no marxi l'ocell de les teves mans o de la gàbia; el missatge que es vol transmetre és que cal posar les mesures necessàries perquè les dades que es recullin o es tractin no s'escapin de la confidencialitat que exigeixen.

La nova campanya de l'APDA engega avui en el context del Dia Europeu de la Protecció de Dades. L'objectiu de l'agència és recordar als ciutadans els seus drets respecte la protecció de les dades, però també les obligacions. Aquesta vegada, els destinataris concrets són els funcionari de l'Administració pública, precisament aquelles persones que «tracten d'una manera més freqüent amb dades personals», va explicar el cap de l'APDA, Joan Crespo.

EL MANUAL DE BONES PRÀCTIQUES / En aquesta ocasió s'ha escollit el col·lectiu dels funcionaris «perquè es troben amb molts dubtes relacionats amb les dades personals» va explicar Crespo, com per exemple realcionats amb la regulació específica de les dades del cens: a qui es poden facilitar, ens quins casos i quina informació específica, o «d'altres dubtes i canvis degut a les noves lleis de taxes i impostos».

Perquè el funcionari pugui «donar la resposta adequada a la normativa» i pugui solucionar els dubtes més freqüents amb què es troben, juntament amb l'objectiu que aquests compleixin unes «condicions mínimes», l'APDA ha elaborat i editat mil exemplars del Manual de Bones Pràctiques per a Funcionaris i Cossos Especials, que també és pot trobar complert a la seva web (www.apda.ad). «El text s'ha elaborat a partir de les consultes que ha anat rebent l'agència», i en aquest s'introdueix com actuar en consonància amb la responsabilitat de les seves funcions, com tractar i processar aquestes dades amb unes mesures de seguretat bàsiques, i com informar el ciutadà dels seus drets, són algunes de les qüestions que l'APDA posa a l'abast dels funcionaris a través del Manual, que s'emmarca dins de la campanya desensibilització. Aquest Manual pretén esdevenir una eina de consulta útil i pràctica per a tots els funcionaris i cossos especials.

«El funcionari compleix una doble via, en primer lloc ha de saber com tractar la informació ja que són usuaris habituals de dades personals, i en segon lloc, han d'informar als ciutadans dels seus drets».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT