PUBLICITAT

El Govern decreta el tancament dels comerços, indústries i oficines durant la visita de Sarkozy

  • La mesura acordada pel Consell de Ministres s'aplicarà entre les 11 del matí i les 14.30 hores del migdia
  • L'estacionament de vehicles estarà prohibit entre les 22 hores del 28 i les 15 hores del dia 29 d'aquest mes

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El Govern ha aprovat un total de tres decrets amb motiu de la visita del copríncep francès Nicolas Sarkozy prevista per al dia 29 d'aquest mes. L'objectiu és, en primer lloc, obligar a tancar els comerços, les indústries i les oficines entre les 11 i les 14.30 hores. En segon lloc, es prohibeix l'estacionament de vehicles entre les 22 hores del dia 28 i les 15 hores del dia 29 d'aquest mes en alguns carrers de la capital, a més de diverses restriccions de circulació. Finalment, s'obliga tots els establiments d'allotjament turístic a facilitar al cos de Policia el registre de les persones allotjades durant la nit prèvia a la visita. El ministre d'Economia i Finances, Pere López, ha indicat que es tracta de mesures per fomentar la participació de la ciutadania, i també per garantir que la visita es pugui desenvolupar amb la màxima seguretat, segons informa l'ANA.

Pel que fa a l'obligació de tancament dels comerços, el ministre ha explicat que en queden exclosos els serveis públics, els serveis turístics, els hotels, bars i restaurants i les estacions de servei. Tot i això, s'exigirà que les caves i bars limitin les seves activitats a la venda de begudes per al consum immediat, i que les estacions de servei només expedeixin carburants. L'Administració General romandrà tancada durant aquestes tres hores i mitja, excepte els serveis de la duana. Amb relació a les afectacions a la via pública, no es podrà aparcar entre les 22 hores del dia 28 i fins les 15 hores del dia 29 en diferents trams dels carrers Baixada del Molí, avinguda Príncep Benlloch, carrer de la Vall, antic carrer Major, carrer de les Canals, carrer Doctor Vilanova i carrer Prat de la Creu.
Igualment, es faran diversos talls de circulació entre les 11.15 i les 14.40 hores que afectaran els mateixos carrers. Entre les 11.15 i les 11.45 hores es restringirà el trànsit a la zona del Camp del Consell General i l'avinguda Príncep Benlloch, posteriorment a la zona de l'edifici administratiu del Govern, i finalment també a la zona d'accés a l'ambaixada francesa. Tot i que ja s'han fixat les afectacions de trànsit que tindrà la visita de Nicolas Sarkozy, el Govern encara no ha fet públic el programa i el recorregut que seguirà el copríncep, ja que roman a l'espera del vist-i-plau per part dels seus serveis.

Finalment, el Govern ha decretat que tots els establiments d'allotjament turístic del país hauran d'informar el cos de Policia de les dades de tots els clients que estiguin allotjats durant la nit prèvia a la visita de Sarkozy. La comunicació d'aquestes dades s'ha de fer immediatament després del registre del client, i la notificació es podrà fer o bé per correu electrònic o bé a través d'unes fitxes manuals que es distribuiran i després s'hauran de trametre per fax o personalment. Els establiments que vulguin fer la comunicació per correu electrònic i no estiguin adherits al Protocol entre el ministeri i els hotels del 22 de maig del 2009, hauran de sol·licitar prèviament l'adhesió aportant tota la documentació requerida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT