PUBLICITAT

La cònsol de Sant Julià defensa el ple temps de dos consellers d'UL

  • Gil diu que els electes de DA no estan d'acord amb el comitè demòcrata parroquial
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Montserrat Gil, cònsol major de Sant Julià de Lòria Foto: EL PERIÒDIC

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Monsterrat Gil, responent a les crítiques del comitè local de DA de Sant Julià de Lòria en relació al fet de nomenar dos consellers a ple temps,va explicar ahir a l'ANA que la decisió s'ha pres «perquè les necessitats del Comú ho requereixen». En tot cas, la cònsol laurediana va assegurar que en l'àmbit intern del Comú «funcionem perfectament i no tenim cap problema amb DA», afegint que no té cap problema amb la resta de persones de DA de Sant Julià que no formen part del comitè parroquial i que, a més, «no estan d'acord amb aquest comitè».

Després de les crítiques llançades pel comitè parroquial de DA el passat dijous, Gil va explicar que Unió Laurediana no té cap problema amb els consellers de Comú provinents de DA, ni amb els consellers generals de Sant Julià ni amb el Govern, amb els quals se segueix treballant amb estreta col·laboració. En tot cas, la cònsol major considera que el problema «és a nivell intern de DA» i considera que qui ha de contestar al comitè parroquial és el partit.

La cònsol de Sant Julià de Lòria va defensar la decisió de tenir dos consellers a ple temps per les necessitats que hi ha al Comú i perquè són dos càrrecs que ja hi eren al passat mandat. D'una banda el conseller encarregat d'Esports, Circulació i de Camprabassa, Oliver Alís, que és repetidor, i de l'altra el conseller de Finances, Joan León, que per la seva experiència financera i jurídica ha cregut oportú que estigui a ple temps per aprofitar que faci feina tant tècnica com política i no haver de contractar cap altra persona, i més arran dels canvis fiscals i comptables que s'hauran de fer.

Aquestes declaracions de Gil van ser efectuades com a reaccions a les conclusions estretes del comitè parroquial de DA del passat dijous. Tal i com es va entendre en aquest comitè, el fet que Unió Laurediana (vulgui designar dos consellers de Comú a ple temps no va estar ben rebut pels membres d'aquest comitè de Demòcrates per Andorra. El responsable de noves incorporacions del comitè, Joan Vidal, va indicar que com que «hem anat junts a les eleccions volem parlar del tema», ja que des de DA es va dir que es miraria que no hi hagués consellers a ple temps, i tots els comuns menys Sant Julià de Lòria ho han fet així. Vidal va voler deixar clar que els dos consellers que estaran a ple temps són d'UL i que la seva demanda no és que un d'ells sigui de DA, sinó que no n'hi hagi cap conseller amb dedicació plena.

El comitè parroquial lauredià està presidit per Josep Duró, i en formen part també la secretaria, Francesca Barbero, el responsables de noves incorporacions, Joan Vidal i el portaveu, Artur Homs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT