PUBLICITAT

14.000 euros per cada passatger del Concordia

  • Els afectats andorrans estudiaran la proposta de la naviliera italiana
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El naufragi del creuer Costa Concordia Foto: EL PERIÒDIC

La companyia naviliera Costa Cruceros pagarà 14.000 euros a cadascun dels passatgers, inclosos els nens, que viatjaven a bord del creuer Costa Concordia. Els passatgers del creuer que va naufragar el passat 13 de gener davant l'illa italiana de Giglio rebran 11.000 euros en concepte d'indemnització i 3.000 euros més per cobrir les despeses derivades del sinistre. Aquest és l'acord al qual van arribar la naviliera italiana i el Comitè de Nàufrags del Costa Concordia, format entre d'altres per diverses associacions italianes de consumidors. Els sis afectats andorrans del Concordia van rebre ahir la informació. Un d'ells va explicar a aquest rotatiu que abans de fer cap declaració i valoració prèvia, primer havien d'estudiar l'oferta i informar-se bé del seu cas.

L'indemnització / Els 11.000 euros per persona són per «cobrir tots els danys patrimonials i no patrimonials, inclosos els relacionats amb la pèrdua de l'equipatge i els efectes personals, així com els danys psicològics patits i per unes vacances espatllades», segons s'exposava en el comunitat del Comitè de Nàufrags del Concordia.

Les associacions de consumidors també van calcular uns altres 3.000 euros, «relatius al valor del creuer, al transport amb avió o autobús inclòs en el total de l'import de les vacances, així com el cost del viatge de tornada a casa, les despeses mèdiques i qualsevol altre tipus de desemborsament realitzat durant el creuer».Així mateix, la companyia va garantir que en el cas que es puguin recuperar, es retornaran tots els béns que els passatgers van dipositar en les caixes fortes de la nau.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT