PUBLICITAT

El PS considera «perillosa» l'autonomia que vol el Govern

  • Salazar diu que l'Executiu no es pren seriosament les institucions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Judith Salazar, durant la roda de premsa celebrada ahir. Foto: ANA

La primera secretària del Partit Social va ser clara i rotunda ahir quan va reclamar seriositat al Govern demòcrata. Seriositat alhora de donar notícies com la inocentada d'Apple, però també alhora de prendre's seriosament les institucions. Concretant la seva crítica, Salazar va qualificar de «perillosa» la dotació d'autonomia que el Govern vol tenir en la llei d'obertura econòmica. Segons la socialdemòcrata la «manca de concreció» en les salvaguardes d'aquesta llei que abandera el grup parlamentari de DA «pot ocasionar situacions de risc». Segons Salazar aquesta llei hauria de tenir una seguretat jurídica que ara no hi és.

Sobre l'obertura econòmica, els socialdemòcrates consideren que l'Executiu vol apropiar-se «massa autonomia» i a parer del PS «no s'ha de barrejar i confondre les funcions del Consell General i les del Govern».

RECLAM DE SERIOSITAT / La primera secretària del PS va criticar el Govern «per no agafar-se amb seriositat institucions com el Consell General». Salazar es refereix a la gestió d'entrada de documentació al Consell en la que el PS denuncia que entrin documents sense informació requerida o sense els tràmits pertinents. En concret, Salazar va posar com exemple que el primer text sobre les taxes al consum entrat al Consell «es tractava d'un informe erroni i que després es va entrar un segon informe, sense saber quin delegat firmava i els dos textos estaven datats en el mateix dia», va explicar. Salazar assegura que és una pràctica habitual que entrin informes que no compleixen els requisits establerts «Pensem que el Govern hauria de ser més curós».

Per tot, des del PS consideren que és important «la separació de poders perquè romangui per sobre de les majories absolutes», va apuntar Salazar.

Per altra banda, la primera secretària del PS també es va referir a la llei de contenció de la despesa de personal i va explicar que des del seu grup es té prevista una reunió amb la plataforma sindical per tal d'explicar quina és la postura socialdemòcrata.

Salazar va reforçar la postura pronunciada per Bartumeu en aquest sentit afirmant que des del PS no s'està d'acord amb el procediment que el Govern està duent a terme perquè consideren que prèvia a aquesta mesura hauria de posar-se en ordre els texts legals sobre els tributs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT