PUBLICITAT

DA critica que UL designi dos consellers a ple temps

  • El comitè lauredià vol impulsar la modificació de la llei electoral perquè sigui més participativa
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els responsables de la nova formació laurediana, amb Duró al fons, ahir Foto: ANA

El Comitè Parroquial de Demòcrates per Andorra a Sant Julià de Lòria es va reunir ahir al vespre a la seu del partit. Tal com va explicar el portaveu del comitè, Artur Homs, l'objectiu era tractar temes com la designació de dos consellers de Comú d'Unió Laurediana a ple temps, la modificació de la Llei electoral per fer-la més proporcional i l'estat del projecte de la Rabassa.

El fet que Unió Laurediana (UL)vulgui designar dos consellers de Comú a ple temps no ha estat ben rebut pels membres del Comitè Parroquial de Demòcrates per Andorra. El responsable de noves incorporacions del comitè, Joan Vidal, va indicar que com que «hem anat junts a les eleccions volem parlar del tema», ja que des de DA es va dir que es miraria que no hi hagués consellers a ple temps, i tots els comuns menys Sant Julià de Lòria ho han fet així. Vidal va voler deixar clar que els dos consellers que estaran a ple temps són d'UL i que la seva demanda no és que un d'ells sigui de DA, sinó que no n'hi hagi cap conseller amb dedicació plena.

Un altre tema que es va tractar durant la reunió d'ahir és la proposta d'impulsar la modificació de la llei electoral. El que es vol des de DA de Sant Julià és comentar-ho amb el Comitè Parroquial i fer-ho extensiu a la resta de comitès per poder-ho impulsar de manera conjunta, a través dels consellers generals de DA. Encara no s'ha definit quina modificació es vol fer, però el portaveu del comitè va assegurar que la idea és fer-la més proporcional i que el que voten els ciutadans es vegi reflectit en la composició del Comú, informa l'ANA.

Pel que fa al projecte de la Rabassa, la postura pronunciada és que els membres del Comitè n'estiguin informats, ja que com «és un tema que sempre l'ha portat UL, potser no n'estem tan informats». Així la voluntat és poder apropar el projecte als ciutadans i poder-hi fer aportacions.

El comitè parroquial està presidit per Josep Duró, i en formen part també la secretaria, Francesca Barbero, el responsables de noves incorporacions, Joan Vidal i el portaveu, Artur Homs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT