PUBLICITAT

Jutjat un jove que va atropellar mortalment un vianant

  • L'acusat va causar la mort d'un home que estava creuant pel pas de zebra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'avinguda Tarragona, a la zona on es va produir l'accident l'any passat Foto: EL PERIÒDIC

El matí del 19 d'abril del 2010, a l'avinguda Tarragona, un jove de 21 anys va atropellar un vianant que passava pel pas de zebra. Trenta-dos dies després de l'accident l'home va morir a Barcelona, a causa de les ferides patides a l'atropellament. El Tribunal de Corts va jutjar ahir al jove conductor, acusat d'un delicte d'homicidi per imprudència greu.

El jove va declarar ahir que va voler avançar pel carril dret a una furgoneta, i que no va veure l'home que creuava correctament pel pas de zebra que hi ha a l'alçada del Burger King. Tant la fiscalia com els testimonis que van presenciar l'accident, però, van exposar que la furgoneta s'havia aturat precisament perquè passés el vianant. A més a més, el jove anava «fent eslàloms» entre els vehicles, va assegurar el Ministeri Fiscal.

Pels fets, la fiscalia va demanar 18 mesos de presó condicional i la retirada del carnet de conduir durant tres anys. No va demanar responsabilitat civil ja que l'acusat ja ha pagat pels danys tant a la CASS com a la família del difunt, un resident espanyol de 86 anys.

SENTIMENT DE CULPA / Malgrat reconèixer la gravetat dels fets, la defensa de l'acusat va manifestar que la pena sol·licitada per la fiscalia és massa elevada. La lletrada va assegurar que el jove té un elevada sentiment de culpabilitat. De fet, durant els tres mesos posteriors a l'accident va haver de seguir tractament psicològic i tractament psiquiàtric.

A més a més, va al·legar la defensa, el jove, que no va poder frenar fins 25 metres més endavant tot i assegurar que no anava ràpid, va voler ajudar a la víctima al mateix lloc dels fets. També va desplaçar-se fins a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell i va parlar amb l'home, «preocupant-se per la seva salut», va manifestar el jove. Quan la víctima va ser traslladada a Barcelona degut al seu estat greu l'acusat va mantenir converses telefòniques amb la família de l'home. A causa de l'atropellament mortal l'acusat «és una altra persona», va assegurar la seva defensa.

Exposant aquesta situació, l'advocada va sol·licitar una pena de sis mesos de presó condicional i la retirada del carnet de conduir durant 14 mesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT