PUBLICITAT

Vendre fum per l'Ebay

  • Un home estafa a dos compradors per internet a causa dels seus problemes amb el banc
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La fórmula li donava resultats. Venia productes per internet, concretament a través de la pàgina Ebay, i s'enduia un petit benefici gràcies al diferencial de preus andorrà de productes, sobretot tecnològics. Venia a països com França, Espanya i Bèlgica. I tothom hi sortia guanyant. Fins aquí, tot correcte.

El problema és que el seu joc partia d'un engany. Ell no tenia els productes que oferia, malgrat que en alguns casos, en la descripció adjunta a la venda per internet, penjava fotos i feia exposicions com «comprat a Madrid fa dos mesos» o «amb garantia». El seu modus operandi era comprar els productes un cop els compradors li feien l'ingrés al seu compte bancari. Aquesta operació la va fer amb èxit una vuitantena de vegades durant un any i mig, va explicar ahir durant la vista.

L'engany, i el que el Ministeri Fiscal considera una estafa, es va destapar quan, arran dels seus problemes econòmics (tot i treballar), es va quedar al descobert. Llavors la seva entitat bancària va decidir quedar-se amb els diners que li havien ingressat dos compradors estrangers. Un d'ells, a més a més, li va fer l'ingrés per duplicat degut a un error en la numeració del compte. En total el banc es va quedar 1.420 euros.

L'acusat no podia tornar els diners i a partir de «mentides» als compradors «intentava guanyar temps per poder aconseguir-los», va manifestar. És a dir, per comprar-los i enviar-los el més aviat possible. Però no ho va aconseguir i els afectats van posar respectives denúncies a la justícia andorrana.

El Ministeri Fiscal va demanar vuit mesos de presó condicional pel que considera un engany i una estafa qualificada. El mateix delicte que va plantejar la defensa de l'acusat, tot i que en aquest cas va demanar tres mesos de presó condicional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT