PUBLICITAT

Despres: «El que sé de mecànica m'ha fet guanyar el Dakar 2012»

  • El d'Arinsal forçava Coma a dur la moto al límit per veure quina de les dues aguantava
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Despres mostra el quart trofeu que guanya al Dakar, ahir a Nevasa Foto: ÀLEX LARA

Deixant de banda les polèmiques de fang, favoritismes o d'altres acusacions que arriben de Marc Coma arran de la victòria de Cyril Despres al Dakar, el pilot d'Arinsal va presentar ahir el seu quart trofeu de campió en el ral·li més prestigiós del món a la premsa del Principat i va parlar dels quinze dies que ha viscut en terres sud-americanes fins proclamar-se campió del 2012.

Despres va respondre a totes les insinuacions i/o acusacions que s'han sentit a través de la premsa espanyola i sobretot catalana, però però primer va parlar de les claus que l'han dut a guanyar: «Marc ha perdut per problemes mecànics. Jo no vaig tenir cap problema perquè sí que sé d'això», va dir. Aquesta va ser una de les estratègies que més li han funcionat per arribar el primer a Lima: «He buscat que anéssim ràpids, dur la moto al límit, per veure quina de les dues motos aguantava més. Ell va trencar la seva caixa de canvis dues vegades i la meva estava nova». L'altra clau era el marcatge estret que rebia del català: «Ell estava preocupat en mi i jo en la carrera, això el va fer tenir més pressió».

Sobre la polèmica etapa d'Antofagasta en la qual Despres va caure al fang i la organització li va descomptar els minuts que va estar aturat allà, Despres es va defensar dient: «La culpa és meva per no posar el dit on fa mal», va dir, i es va explicar: «Coma va passar al costat del fang perquè a la sortida de l'especial David Castera el va avisar de que n'hi havia al quilòmetre 10. Només ho sabia ell, jo ni ningú més no sabíem res d'aquest quilòmetre. Això m'ho ha confessat el propi Castera... M'han tornat vuit minuts d'estar al fang, però no els altres nou que he perdut perquè no veia res.. Per suposat, els rumors de la trucada a Sarkozy, que no la vaig fer, no la trobo normal», va detallar. «L'única cosa greu ha estat la mort de Jorge [Boero], la resta és polèmica amb un guanyador, que soc jo, i que ja estic desitjant tornar l'any que ve», va sentenciar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT