PUBLICITAT

L'equip andorrà acaba segon al Trofeu Borrufa

  • Enguany els atletes andorrans no han pogut repetir la victòria de l'any passat
26012012-borrufa
L'equip andorrà, que ha quedat en segona posició, a la cerimònia de cloenda a Ordino, aquesta tarda. Foto: ÀLEX LARA
L'equip Andorra 1 ha acabat en segona posició a la classificació per equips de la vintena edició del Trofeu Borrufa 2012, per darrere de Suïssa, que ha estat el gran guanyador. La competició ha posat el seu punt final aquest dijous amb la cerimònia de lliurament dels premis, que com és habitual, consisteixen en l'equivalent en caramels del pes de cada corredor.

Si bé l'any passat Andorra va guanyar el Borrufa, enguany els atletes andorrans no han pogut repetir la victòria i han quedat en segona posició. El primer lloc ha estat per Suïssa, mentre que França ha quedat en tercera posició.

El president del Trofeu Borrufa, Josep Font, ha assegurat que els atletes andorrans no han quedat primers però "han estat allà i han fet el seu paper", i malgrat que algun corredor ha tingut algun entrebanc, "han lluitat i han fet un bon treball". Igualment, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, ha indicat que tot i que han fet menys medalles que l'any passat "hem estat molt a prop". Visa ha lamentat que alguns corredors no han tingut sort ja que en algunes curses a la primera mànega estaven molt ben posicionats i a la segona queien.

Pel que fa a l'organització, tothom ha coincidit a assenyalar que tot i les poques nevades, els tècnics de l'estació han fet un "treball exquisit" per poder aconseguir "un molt bon Borrufa".

Font considera que ha estat una "gran competició", tant a nivell de participació com per la qualitat dels atletes, ja que s'han vist països amb molt bon nivell. Això, segons el president del Borrufa, fa que els corredors d'Andorra es puguin comparar amb gent de fora i que puguin adonar-se que encara han de treballar més.

De la seva banda, la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, ha valorat molt positivament el bon temps que ha respectat la competició, i ha lamentat que dos països no poguessin venir per culpa de problemes de paperassa. L'edició d'enguany ha comptat finalment amb uns 160 corredors, d'entre 11 i 14 anys, de 24 països diferents repartits en 26 equips. Naudí ha afegit que ha estat un èxit perquè "la canalla s'ho ha passat molt bé, ha disfrutat, han conviscut entre ells i s'han emportat un gran record del país".

L'acte d'aquest dijous, que ha comptat amb la presència dels representants dels comuns d'Ordino i la Massana, del Govern i de Crèdit Andorrà, ha consistit en una desfilada dels equips pel carrer Major d'Ordino, seguida del lliurament de premis, on s'han anat pesant els guanyadors amb una balança per trobar el pes equivalent en caramels.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT