PUBLICITAT

El PS diu que DA no es pren seriosament el Consell General

  • Salazar ha posat com a exemple ocasions en què la Sindicatura "admet a tràmit processos sense tenir tota la documentació necessària"
26012012-salazar
La primera secretària del PS, Judith Salazar, durant la roda de premsa setmanal. Foto: ANA / N. M.
La primera secretaria del Partit Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha manifestat aquest dijous la preocupació del partit pel fet que "tenim la sensació que Demòcrates per Andorra no es pren seriosament la institució del Consell General". Salazar ha posat com a exemple ocasions en què la Sindicatura "admet a tràmit processos sense tenir tota la documentació necessària" o no té en compte les aportacions dels consellers socialdemòcrates. En aquest sentit, ha opinat que la majoria parlamentària dels demòcrates no pot fer que se saltin els procediments.

La roda de premsa setmanal del Partit Socialdemòcrata d'aquest dijous ha tractat sobre el que consideren la "poca seriositat del Govern demòcrata" en diversos aspectes.

La primera secretària del partit, Judith Salazar, s'ha referit d'una banda a la "sensació que DA no es pren seriosament la institució del Consell General". Segons Salazar, els consellers socialdemòcrates els han tramès que la Sindicatura admet a tràmit processos sense que consti tota la documentació necessària, i que quan els parlamentaris fan aportacions perquè constin en acta "crec que no es tenen en compte, perquè s'accepten a tràmit igualment".

L'exemple més concret de poc rigor que ha posat Salazar és el del projecte de llei de taxes al consum, que segons els socialdemòcrates va ser entrat a la Sindicatura amb un text erroni. Posteriorment, durant el mateix dia, es va entrar un altre text revocant l'anterior i "sense saber qui el signa". Aquest, però, no és l'únic cas que esmenta Salazar, ja que opina que aquesta actitud és freqüent.

D'altra banda, des del PS assenyalen que "una majoria com la que tenen ha de disposar d'una major responsabilitat" i que "el que no es pot és acabar barrejant la institució, i la separació de poders ha de prevaldre per sobre d'escenaris monocolors".

Així, la demanda dels socialdemòcrates és que el Govern sigui més curós, i per aquest motiu Salazar també s'ha referit a la intervenció del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, en relació al cas Apple, que segons ella, afecta a la credibilitat d'Andorra com a país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT