PUBLICITAT

El Govern convoca el concurs d'idees per a l'Estadi Nacional

  • El termini expira en dos mesos i es farà en base al Camp del Consell, ja oficialment el lloc escollit
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un partit de la UEFA Europa League entre l'Escale Santa Coloma i el FK Mogren de Montenegro, l'estiu del 2010 al camp del Cosnell Foto: LAIA BUIRA

El Govern va convocar, a través del Consell de ministres d'ahir, l'anhelat concurs d'idees per a la selecció d'un arquitecte que es faci càrrec de la redacció del projecte i la direcció de les obres de construcció del futur Estadi Nacional, que definitivament i ja de manera oficial s'emplaçarà al camp del Consell, quedant descartat definitivament el Comunal.

El plec de bases, restringit als professionals andorrans, preveu un primer premi per un import de 24.000 euros pel primer classificat, amb la possibilitat que rebi l'encàrrec de la redacció del projecte i la direcció d'obres. El segon i tercer premi estaran dotats amb 12.000 i 6.000, respectivament.

El termini per a la presentació de projectes es clou el 2 d'abril. Un cop escollit el guanyador s'obrirà un termini de quatre setmanes per a l'elaboració dels estudis i l'avantprojecte i de catorze setmanes per a la presentació del projecte constructiu.

Transcorregut aquest període es convocarà un concurs per a l'adjudicació de l'obra amb un temps de licitació de dos mesos i el plec de bases preveu també que durant el període d'execució de les obres, el rugbi pugui continuant fent ús de la infraestructura.

La construcció es contempla en dues fases. La primera permetrà l'habilitació de 3.000 localitats i la segona, depenent de si és necessari, s'ampliarà amb 2.000 espectadors més. En total seran un mínim de vuit mesos i mig perquè la nova seu de la selecció de futbol estigui a punt. Fins a l'octubre. Això vol dir que ni les competicions europees de clubs del pròxim estiu es podran jugar aquí ni l'inici de la fase de classificació per al Mundial del 2014, que arrenca el 7 de setembre amb el partit contra Hongria com a local.

El 16 d'octubre seria el següent partit a casa dels de Koldo Álvarez contra Estònia i possiblement no es pugui jugar tampoc al camp del Consell reformat. «Això no és un problema per a la UEFA. El que vol és que fem el nou estadi i si no està fet a principis de setembre però s'està construint ens han dit que no hi ha cap problema», va explicar el cap de Govern, Toni Martí, que juntament amb el secretari d'Esports, Jordi Cerqueda, s'encarrega d'aquest tema.

CONSTRUCCIÓ EN DUES FASES / El cost màxim estimat per la construcció de la primera fase és de 3,5 milions d'euros, una part dels qual, fins a un màxim de dos milions, serà finançat per la UEFA. Una prova de que la segona –de 2.000 localitats més– es farà en funció de si és necessari.

El canvi de gespa es realitzarà a l'estiu per no afectar el ritme de les competicions, tot i que encara no està definida quina serà.

El futur Estadi Nacional d'Andorra tindrà un terreny de joc de 120x73 de gespa artificial per poder practicar indistintament competicions de futbol i de rugbi, una solució que ha rebut el vistiplau de les dues federacions nacionals (FAR i FAF) i que segueix les recomanacions de les federacions internacionals de futbol (UEFA) i de rugbi (FIRA-AER).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT