PUBLICITAT

Els funcionaris no es manifestaran si les retallades són temporals

  • Proposen que finalitzin amb l'aplicació de l'IRPF, i ara DA decidirà si fa esmenes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Funcionaris i consellers de la Comissió d'Interior, minuts abans d'iniciar la reunió, ahir Foto: ÀLEX LARA

La Plataforma de Funcionaris va reunir-se ahir amb la Comissió Legislativa d'Interior per tractar la llei de contenció de la despesa de personal. En la trobada, en què només hi van assistir els consellers de Demòcrates per Andorra, els funcionaris van reiterar la seva demanda que les retallades siguin temporals. Els treballadors públics consideren que si accepten les rebaixes de sou rebrien un perjudici dues vegades, tenint en compte que al 2013 està prevista l'entrada en vigor de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF). Per tot, i veient la predisposició mostrada per DA, la Plataforma va assegurar que si aquesta llei és temporal no es manifestaran i aturaran totes les actuacions de crítica contra la mesura.

DA es va mostrar obert a negociar-ho i donarà una resposta a la Plataforma abans del proper dilluns al migdia, que és quan finalitza el termini per presentar esmenes a Sindicatura. Ara per ara, però «no tenim un posicionament» va manifestar a l'ANA la presidenta de la Comissió, Sílvia Riva, minuts després de la reunió. D'altra banda, abans que acabi la setmana hi ha prevista una reunió dels representants dels funcionaris amb cada un dels grups parlamentaris, i esperen tenir aleshores alguna resposta en aquest sentit.

Si finalment presenten les esmenes perquè la legislació tingui caràcter provisional els funcionaris no realitzaran la manifestació el dia que sigui debatuda al Consell General. Tot i així, Torra va assegurar que no sabia quina postura prendrien els treballadors de les parapúbliques, ja que de moment encara no s'han pronunciat ni a favor ni en contra.

De tota manera, Torra va reconèixer que les protestes que han fet no han tingut la repercussió que esperaven, i que en part això es deu a «la criminalització dels funcionaris». El portaveu va opinar que si portes l'adhesiu «poden saber que ets funcionari i aleshores potser et trobes les rodes del cotxe punxades».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT