PUBLICITAT

Duró afirma que els treballadors optimistes rendeixen un 65% més

  • El consultor omple el Centre de Congressos
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Emili Duró exposa els seus pensaments, ahir, en un Centre de Congressos d'Andorra la Vella ple a vessar Foto: ÀLEX LARA

El consultor empresarial, Emili Duró, va omplir ahir el Centre de Congressos d'Andorra la Vella. La conferència, organitzada per les fundacions Crèdit Andorrà i Jaqueline Pradère, portava per títol Com s'ha de gestionar la il·lusió en temps de canvi. I la crisi és temps de canvi. I malgrat «vivim en el millor dels mons, mai hem viscut tan bé, també és quan ens queixem més». «S'ha posat de moda queixar-se». També les depressions ocupen un espai més important que mai, i «la gent busca motius per viure», i per això es va omplir la sala, segons Duró. Per escoltar el missatge positiu i optimista del «gurú» dels beneficis de la felicitat i l'optimisme.

Duró defensa que la gent «optimista i amb passió» rendeix fins a un 65% més que la resta. I aquí hi influeixen diverses qüestions. «Si el cap té mala llet...», va començar el consultor, per explicar que el caràcter i la manera d'actuar d'aquest també repercuteix en el rendiment. «Pots tenir bon humor i treballar». Una altra dada que va donar és que, és cert que l'optimisme «s'encomana», però el pessimisme i negativitat, «l'amargat», ho encomana «per quatre». Això es dóna per les «cèl·lules mirall», que fan que les persones «mimetitzin» amb les que tenen davant. I a la feina, això té més importància de la que sembla, i més en temps de crisi. Doncs la negativitat s'encomana més que l'optimisme, i a sobre el pessimista rendeix bastant més per sota que l'altre.

En el camp del treball, Duró també va valorar que «s'ha valorat més la tècnica que l'emoció». «Hem donat molta importància a la part tècnica i no a l'emocional», va sentenciar. I en relació a l'efecte de les «cèl·lules mirall», cal evitar que les emocions dels altres ens afectin, no deixar-se influenciar.

Per això considera que cal un «canvi total» en la manera d'afrontar la vida. «Ens hem limitat a seguir el que hem vist» diu, i en canvi la vida ha canviat. S'ha allargat l'esperança de vida, i les prioritats ja no són les mateixes. Cal «canviar la mirada» que es té sobre les coses. «Com viure 100 anys amb il·lusió, passió i alegria». «El problema no està a fora, està a dins. El món no el pots canviar, però pots canviar tu», assegura. I es referia a la pròpia persona. Així, es pot diferenciar el positiu del negatiu en funció de com s'afronta la vida. Si una cosa surt malament, hi ha qui es pregunta «¿qui ha estat?», buscant els «culpables» de la situació, i d'altres que es pregunten «¿què puc fer?». D'aquí se'n deriva la necessitat d'un canvi «en la forma d'ensenyar», doncs avui un jove estudiant, si aprova ho ha fet ell, i si suspèn, és culpa del mestre, va exemplificar Duró.

En aquesta línia, el coach empresarial va opinar que «fracassem per cops emocionals», i que «l'èxit a la vida ve per la teva manera de veure-la». Per això defensa que els «nens són feliços perquè no tenen experiències». «Si ho oblidéssim tot, seríem més feliços», va sentenciar. Així mateix, va definir la felicitat com la lluita pel que es vol, i no tant com aconseguir-ho.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT